Adalya Vakfi’ndan Madenci Çocuklarina Egitim Yardimi

Antalya’nin Muratpasa Belediye Baskani ve Adalya Vakfi Baskani Ümit Uysal; Karaman’in Ermenek ilçesinde 28 Ekim tarihinde meydana gelen maden faciasinda yasamini yitiren 18 madencinin 37 çocuguna egitim yardimini ulastirdi.

 Adalya Vakfi’ndan Madenci Çocuklarina Egitim Yardimi

Baskan Uysal, maden faciasinda yasamini yitiren Tezcan Gökçe'nin (39), “Oglum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yapti?” diye soran annesi Ayse Gökçe (74) ve cenaze töreninde yirtik lastik ayakkabisi ile yürekleri burkan babasi Recep Gökçe (75), esi Ayse Gökçe ile çocuklari Recep (10) ve Duygu Gökçe'yi (5) Kazanci’daki evlerinde ziyaret etti. Baskan Ümit Uysal; aileye bassagligi dileyip acilarini paylasti.

EGITIM YARDIMI ANNELERE TESLIM EDILDI
Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal; Adalya Vakfi olarak Ermenek’te yasamlarini yitiren madencilerin egitim gören 37 çocuguna 1000’er lira egitim yardimini, çocuklarin annelerine teslim etti. Baskan Uysal, “Yasanan aciya duyarsiz kalmadik, kalamayiz. Aileler elbette çok aci günler yasiyor. Acilarini paylasmak, Adalya Vakfi araciligi ile de madencilerimizin çocuklarina egitim yardiminda bulunmak istedik. Bu acilarin dinmesi, insanlarimizin; güvenli ortamlarda çalisma ve yasama haklarini hiçe sayan uygulamalarin sona ermesi en büyük dilegimdir” diye konustu.
KARDES BELEDIYE GÖKTEPE BELEDIYESI’NI ZIYARET
Kardes Belediye protokolü imzalanan Göktepe Belediye Baskani Osman Talay’i da ziyaret eden Baskan Uysal, “Hemsehriniz Mevlana ‘Kim olursan ol gel’ diyor. Insanin oldugu yerde ve sevildigi yerde biz variz. Sosyal demokrat anlayista bu vardir” dedi.
Halk Ozani Yunus Emre’nin “Sevelim sevilelim Dünya kimseye kalmaz” dörtlügünü animsatan Baskan Uysal, “Insanlari oldugu gibi kabul etmemiz ve kucak açmamiz gerekiyor. Yargilamadan, almadan, vermemiz gerekiyor. Biz bu yüzden bu yolun iflah olmaz, geri dönmez inatçi yolculariyiz. Yaptigimizin dogru olduguna eminiz. Muratpasa Belediyesi olarak kardes Belediyemiz Göktepe’ye elimizden gelen yardimda bulunacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284