ADD, Uğur Mumcu Ve Demokrasi Şehitlerini Andı

24 Ocak 1993’de evinin önünde arabasına konulan bomba sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman şubesi tarafından düzenlenen “Mustafa Kemal’ler Tükenmez” adlı şiir dinletisinde anıldı.

ADD, Uğur Mumcu Ve Demokrasi Şehitlerini Andı

Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programında konuşan ADD Başkanı Ülkan Şanlıtürk, “Türk aydınları, Atatürkçüler, Cumhuriyet okulları 24 yıl önce bugün en büyük öğretmenlerinden birini kaybetti. Devlet devlet olma sorumluluğunu yerine getirmedi ve üzerine gitmedi gözü dönmüş katillerin. Alçakça öldürüldü Cumhuriyet kalemlerinden biri daha. Sadece Uğur Mumcu değil, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok ve onlarcası bu alçak saldırıların kurbanı oldular. Hepsine faili meçhul cinayetler dediler faillerini bile bile. Aydınım, Atatürkçüyüm diyen herkes bu kişilere çok şey borçludur” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık’da, “Derneğimizin kurucusu Başkanı Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümü de 31 Ocak. Hatırlarsanız Uğur Mumcu’yu Muammer Aksoy’un cenaze töreninde onun fotoğrafını taşırken en önde görürsünüz. Kubilay neden katledildiyse Uğur Mumcu’da, Ahmet Taner Kışlalı’da bu sebepten katledilmişlerdir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından program şiirlerin okunması ve türkülerin söylenmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284