Adres Degisikliginizi Yaptirmayi Ihmal Etmeyin

Karaman Il Nüfus ve Vatandaslik Müdürü Sevgül Tanhan, vatandaslardan adres degisikliklerini en kisa sürede yaptirmalarini istedi.

Adres Degisikliginizi Yaptirmayi Ihmal Etmeyin
Adres degisikliginin 20 gün içinde bildirilmesi gerektigini belirten Müdür Tanhan, Adres Kayit Sistemi ile Türk vatandaslari ve Türkiye’de yasayan yerlesik yabancilarin yerlesim yeri ve diger adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezi bir yapi içerisinde güncel olarak tutulmasi ve adres konusundaki daginikliga son verilmesi için öngörüldügünü belirterek, “Vatandaslarimizin yerlesim yeri ve diger adreslerini yazili olarak bildirmeleri esastir. Bu bildirimler sahsen Ilçe Nüfus Müdürlüklerine, Dis Temsilciliklere ve Adres dayali hizmet alinacak kuruma 20 is günü içinde yapilir. Diger adreslerin bildirilmesi, adres beyan formu doldurularak ilgili yerlere verilecek gerçeklestirilir” dedi.
Tanhan yerlesim yeri disinda kalan ve geçici süre oturduklari yazlik, kislik, ikinci veya üçüncü konutlarin diger adres kapsaminda oldugunu ve bu adreslerin kisiliklerin talebi üzerine yapildigini söyleyerek, “Kisinin kimlik paylasim sisteminde diger adreslerinin bulunmamasi kurumlarca verilerek hizmetlerin yerine getirilmesine engel teskil etmez.
Vatandaslarimizin adres degisiklerini elektrik, su, telefon, dogalgaz faturalari veya sözlesme belgeleri, noterden onayli kira sözlesmesi veya tabu belgesi ve nüfus cüzdanlariyla beraber resit olanlarin bizzat 20 is günü içerisinde Nüfus Müdürlüklerine müracaatta bulunarak adres degisikligini, adres beyanlarini yaptirmalari gerekmektedir. Vatandaslarimizin adreslerinin olup olmadigi konusunda, Muhtarlarda Kimlik Paylasim Sistemine bagli oldugundan muhtarlar veya Nüfus Müdürlügünden adres bilgilerini kontrol ettirmeleri gerekmektedir.
Kamu Kurumlari da Kimlik Paylasim Sistemi’ne bagli olduklarindan kisileri çalistiklari kurumdan adres bilgilerini kontrol edebileceklerdir” diye konustu.
Il Nüfus ve Vatandaslik Müdürü Sevgül Tanhan adres bildirimlerini yerine getirmeyen kisilere 390 lira, gerçege aykiri beyanda bulunanlara ise 782 lira para cezasi verilecegini sözlerine ekledi.
Adres Kayit Sisteminin faydalarindan bazi örnekler veren Tanhan, sayimlarda eve kapanma zorunlulugunun ortadan kalktigini, nüfus sayimi ve tespitlerinde seçmen kütüklerinin olusturulmasi ve güncellestirilmesindeki ek maliyet yükünün ortadan kalktigini, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesinin saglanacagini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284