AFAD`dan Ermenek Maden Kazasina Iliskin Açiklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Ermenek maden kazasi çalismalari sirasinda madenden bugüne kadar toplamda 475 vagon hafriyat malzemesi çikarildigini bildirdi.

AFAD`dan Ermenek Maden Kazasina Iliskin Açiklama

AFAD Ermenek maden kazasinda yürütülen çalismalar ile ilgili yazili açiklama yapti. Madende su bosaltma, hafriyat çikarma ve tahkimat çalismalarinin devam edildigi belirtilen açiklamada, “Basbakanlik AFAD koordinasyonunda 50’ye yakin kamu kurumu, özel ve sivil toplum kurulusu, toplamda 878 kisilik bir ekiple seferber olmus durumda. Madenden bugüne kadar toplamda 475 vagon hafriyat malzemesi çikarildi. Tünellerdeki tahkimat çalismalari için ise 94 vagon tahkimat malzemesi kullanildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ile AFAD Baskani Dr. Fuat Oktay çalismalari ilk günden beri yerinden koordine ediyor” denildi.
Açiklamada sunlar kaydedildi:
“Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalisma alaninin güvenli bir hale dönüstürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve hafriyat tahliye ediliyor; gerekli tahkimat (güçlendirme ve tünel açma) çalismasi yapiliyor. Alan temizlendikçe pompalar asamali bir sekilde daha asagiya indiriliyor. Çalismalar, alana kurulan seyyar aydinlatma cihazlari ille geceleri de devam ediyor. Su ve hafriyat tahliyesi için çok sayida motopomp, çamur pompasi, jeneratör, hidrosap getirildi. 522’si arama-kurtarma ve tahkimat islerinde, 126’si su bosaltma faaliyetlerinde görevli 648 personel, alanda büyük bir özveriyle çalismayi sürdürüyor. Psiko-sosyal destek ve teknik destek çalismalarinda ise158 personel görev aliyor. Su ve hafriyat tahliyesi, tahkimat ve arama kurtarma çalismalari toplamda 857 kisilik ekip ve 178 araçla araliksiz devam ediyor. Ekipler ile araç ve malzemelerin hizla sevk edilmesi için 3 helikopter ve 2 uçak kullanildi. Çalismalar sirasinda kesintisiz iletisim saglanabilmesi için 8 mobil baz istasyonu kuruldu. Arama kurtarma çalismalarinin yani sira, mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barinmasi için tesisler olusturuldu. Medya çalisanlari ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu. AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nin psikososyal destek ekipleri, kömür ocaginda mahsur kalan madencilerin çocuklari için çesitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Çocuklar için bölgede bir oyun çadiri kuruldu. Büyük bir özveriyle çalisan ekipler için, alana çok sayida çadir, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya sevk edildi. Çalismalar AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi’nden yönetiliyor.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284