Ahilik Etkinlikleri Görkemli Geçti

Bu yil 26.si gerçeklestirilen Ahilik Kültürü kutlamalari nedeniyle ilimizde bazi etkinlikler düzenlendi.

Ahilik Etkinlikleri Görkemli Geçti

Ilk olarak Cumhuriyet Parki’nda bulunan Atatürk anitina çelenk sunulmasi, saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasinin ardindan kutlamalara katilanlara Ahi pilavi ve ayran ikrami yapildi.
Hemen sonrasinda Yunus Emre Konferans Salonuna geçildi. Burada bir konusma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez, Ahi birlikleri olarak betimlenen yapinin bugünde meslek odalari ve birlikler olarak devam ettirildigini belirterek, “Bu teskilatlanmanin temelinde ahilik vardir. Ahilik kültür ve felsefesinin içinde barindirdigi birlik, beraberlik, hosgörü, adalet, güven, dürüstlük ön plandadir. Esnaf ve Sanatkar teskilati ahilik kurallarina uyar. Ahilik bir insan bilimidir. Bu gün bizler toplumsal ve ekonomik faaliyetlerimizi çagimizin gereklerine ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerine uygun olarak sürdürmekteyiz. Sahsim ve teskilatim adina tüm esnaflarimizin ahilik haftasini kutluyorum” dedi.
Daha sonra ilimizde Yilin ahisi seçilen ve 50 yildan buyana terzilik meslegini kesintisiz sürdüren Cedit Mahallesi muhtari ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Baskani Recep Kökes’e cübbesi ve plaketi Vali Murat Koca tarafindan verildi. Ayni zamanda mesleklerinde Ahi seçilen esnaflara da cübbeleri ve plaketleri verildikten sonra program geleneksel ahi yürüyüsü ile sona erdi.
Bu yil mesleklerinde yilin Ahisi seçilen kisilerin isimleri söyle;
Nihat Özsoy-Bakkal
Mehmet Zeki Dogan-Fotografçi
Mehmet Göktas-Erkek Berberi
Abdullah Durak-Sihhi Tesisatçi
Hasan Hüseyin Uysal-Lokantaci
Zeki Boylu-Kahveci
Mustafa Sisman-Torna Tesviye
Halil Ibrahim Ünüvar-Mobilyaci
Ibrahim Yilmaz-Manav
Erol Selek-Minibüsçü
Yonus Yildirim-Tuhafiyeci
Kenan Öztürk-Gömlekçi
Husrev Kiliçel-Marangoz
Ismail Erikoglu-Terzi
Mustafa Yagiz-Nakliyeci
Hasan Körük-Sicak Demircilik
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284