Aile Ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügünden Uyari

Son zamanlarda SHÇEK veya Çocuk Esirgeme Kurumu adina para toplandigi yönünde alinan duyumlar nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan bir açiklama yapti.

Aile Ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügünden Uyari
Erkan açiklamasinda, “Bilindigi üzere 633 Sayili KHK ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kapatilarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi kurulmustur. Ayni KHK’ye göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi bünyesinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlügü’de kurulmustur. Ilgili KHK ve ilgi yazi geregi 31.12.2011 tarihi itibariyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kapatilarak bu kuruma ait is ve islemler de ilgili Genel Müdürlüklere devredilmistir. Bununla birlikte Karaman Il Merkezinde bir takim kisilerin ‘Çocuk Esirgeme Kurumu’ adina bagis toplamaya çalistiklari, bu amaçla dergi vs. gibi materyal satarak kanunsuz sekilde gelir elde etmeye çalistiklari tespit edilmistir.
Bilindigi üzere dernek, vakif vb. adina gelir toplama Vilayet Makami iznine tabiidir. Vatandaslarimizin bu konuda para ve bagis toplayanlardan yetki belgesi talep etmesi ve Il dernekler Müdürlügünden söz konusu yetki belgesini dogrulatmasi gereklidir. Bu konuda SHÇEK gibi kurumlarin isimlerini kullanan kötü niyetli kisilerin güvenlik birimlerine ihbari rica olunur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284