Ak Gida Ziyaret Edildi

Ilimizin en büyük ve ülkemizin sayili süt isleme tesislerinden olan Ak Gida Sanayi ve Ticaret A.S. Il Müdürümüz Ahmet Hasim Keskin, Il Müdür Yardimcimiz Baran Yavuz Yürekli, Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz ve Hayvan Sagligi, Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Ramazan Çelik ’ten olusan heyetçe ziyaret edildi.

Ak Gida Ziyaret Edildi

Ziyarette Ak Gida Karaman Tesisleri Üretim Müdürü Murat Günay, Türkiye ve komsu cografyalarin en büyük süt isleme tesislerinden biri olan Karaman fabrikasinda UHT süt, yogurt, ayran ve çesitli peynir ürünleri ürettiklerini belirterek Ak Gida olarak su anda Türkiye’nin 5 farkli bölgesinde 5 üretim tesisinde, farkli markada birçok ürün çesidini ürettiklerini söyledi. Günay, “Karaman Fabrikamiz 1100 ton/gün süt isleme kapasitesine sahip olup su an 650 ton kapasite ile çalismaktadir. Isletmemizin süt ihtiyaci Karaman ile birlikte Konya, Kayseri, Nigde ve zaman zaman da süt ihtiyacimiza göre Burdur’a kadar birçok sehirden temin edilmektedir” dedi.
Görüsmede Ilimiz için yerel bir hazine olan ve kültürümüzün bir parçasi olan Divle Obruk Peyniri ile ilgili bilimsel çalisma ve arastirma yapilmasi gerektigi üzerinde durularak söz konusu çalismada Ak Gidanin da isbirligi yapilabilecegi belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284