Ak Parti’den Basina Sahur Yemegi

Ilimiz Adalet ve Kalkinma Partisi, içinde bulundugumuz Ramazan ayinda alisilmisin disina çikarak iftar yerine sahur yemeginde basin mensuplariyla bir araya geldi.

 Ak Parti’den Basina Sahur Yemegi

 

Karadaglilar Restaurant’ta gerçeklestirilen sahur yemegine Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, Merkez Ilçe Baskani Celalettin Güngörer ile medya temsilcileri katildi.
Sahur yemeginin ardindan parti binasina geçen heyet burada Karaman’a yapilan yatirimlar konusunda bilgi verdiler.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan yaptigi konusmada, "Karaman adeta bir santiyeye dönüsmüs durumdadir. Bakanliklarimizin kamu yatirimlari olmak üzere belediyemizin yaptigi yatirimlar özellikle son 1 yilda Karaman genelinde bir santiye gibidir. Önümüzdeki 1-2 yil içerisinde Karaman'in, tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir konuma gelecegine inaniyorum. Su anda yatirimlar hizli bir sekilde devam etmektedir. Bizim Karaman olarak parasal açidan ciddi bir problemimiz bulunmamaktadir. Karaman, öncelikle büyük yatirim projelerinde ön plana çikan illerimizden bir tanesidir. Bugüne kadar talep ettigimiz ne husus varsa bakanliklarimiz bunlari yerine getiriyor. Bu açidan ciddi bir problemimiz yok. Ancak ihalelerimizde bazi gecikmeler yasaniyor. Bu da bürokraside yasanan sikintilar nedeni iledir. Biz iki milletvekili olarak bu yatirimlari birebir takip ediyoruz. Karaman’in önünü açabilecek olan en önemli sektör ulastirma sektörüdür. Biz Karaman’i diger illerle baglantisini ne kadar güçlendirirsek Karaman’in gelismesi o kadar hizli olacaktir. Bizim öncelikli yogunlastigimiz sektörlerin basinda ulastirma gelmektedir. Bugün yatirimlara baktigimizda en büyük pastayi ulasim yatirimlari aliyor. Su anda baktigimizda ise Karaman’imizda 1.5 katrilyona yakin ulastirma yatirimi var. Hizli tren de ise ihaleye çikildi. 2023 yili programinda Konya, Karaman ve Mersin hizli tren hatti projesi açikçasi yer almiyordu. Fakat bizlerin girisimleriyle bunu öne çekerek ihalesini gerçeklestirdik. 2014 yilinda Karaman-Ulukisla arasi hizli tren yolunun ihalesine çikmayi hedefliyoruz. Biz hizli tren projesini bir aksilik olmaz ise 2020 yilindan önce gerçeklestirmis olacagiz. Bu da Karaman’in hem Akdeniz’e açilmasi, hem de Orta Anadolu'da Ankara basta olmak üzere diger illere açilmasi saglanmis olacak. Bu hizli tren projesinin en önemli bir ayagi da sadece yolcu degil, yük tasimaciligini da içermis olmasidir. Hizli trende bizim için önem arz eden husus Organize Sanayi Bölgesinden Mersin Limanina aktarilacak olan yükün maliyetinin düsürülmesi olacaktir" seklinde konustu. Milletvekili Elvan, Konya il sinirindan baslayip Mersin il sinirina kadar olan duble yolda sicak asfalt çalismasinin geçtigimiz ay Kazimkarabekir ilçesinden basladigini da söyledi.

PIRI REIS VADISI 30 EYLÜL’DE IHALEYE ÇIKACAK

TOKI’nin Dogu Kislada yapacagi Piri Reis Vadisi Projesi'nin 30 Eylül 2013 tarihinde ihaleye çikacagini da belirten Milletvekili Lütfi Elvan, “Ihale sonrasi hemen Ekim ayinin ilk veya ikinci haftasi kazmayi vurmus olacagiz. Su anda bu proje ile ilgili hiçbir sorun ve problemimiz bulunmamaktadir. TOKI, Agustos ayi içerisinde gerekli detay ölçümleri yapacak. Detay çalismalarini bitirir bitirmez de Kamu Ihale Kurumunun sitesinde ihale ilanina girecek" diye konustu.

KARAMAN EGITIMDE TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK

Konusmasinda Karaman’daki egitim yatirimlarina deginen AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de, "Egitim bizim için çok önemlidir. Karaman sürdürebilir bir egitim basarisini yakalamak zorundadir. Bizim bir hedefimiz vardir. Bu da Karaman’in merkezi ve genelinde tekli egitime geçen Türkiye’de örnek illerden biri haline gelmesidir. Bunun için derslik ihtiyacini ciddi bir çalismayla ortaya koymustuk. Bunlarin hizli bir sekilde ihalelerini gerçeklestiriyoruz. Egitim açisindan diger yatirimlarda oldugu gibi Karaman santiye noktasindadir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284