Akademisyenler Ve Firincilar Daha Kaliteli Ekmek Için Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gida Mühendisligi Bölümü ögretim üyeleri ve Karaman’daki ekmek firini isletmelerinin temsilcileri vatandaslara sunulan ekmegin kalitesini arttirmak amaciyla bir araya geldi. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantiya KMÜ Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Karaman Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Karaman Firincilar Odasi yetkilileri ve Karaman’da faaliyet gösteren firin isletmelerinin temsilcileri ile akademisyenler katildi.

Akademisyenler Ve Firincilar Daha Kaliteli Ekmek Için Bulustu

“Ortak akilla hizmet sunmak istiyoruz”
Etkinligin açilis konusmasini yapan KMÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Gida Mühendisligi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan, taraflarin katilimindan duydugu memnuniyeti dile getirerek toplantinin içerigi hakkinda genel bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Sayaslan’in ardindan kürsüye gelen Ahmet Hasim Keskin ise kalkinmis toplumlarin bilimsel verileri çok iyi kullandiklarina dikkat çekerek, “Egitimin önemine inaniyoruz. Egitim veren merkezlerimize, üniversitelere ve benzer kurumlara istirak ederek onlarin yapmis olduklari bilimsel çalismalardan faydalaniyoruz. Ögrenilen her bilginin uygulamalarimiza katki saglayacagina inancimiz tam. Kurumlar arasi iletisim ve ortak akilla belirleyecegimiz stratejiler sayesinde gerek Karaman’a gerekse ülkemize faydali hizmetler sunmayi umut ediyoruz.” dedi.
“Hedefimiz daha kaliteli ekmek üretmek”
KMÜ Gida Mühendisligi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu ise ekmek yapimi ve ekmek yapiminda kullanilan unun kimyasal ve teknolojik özellikleri hakkinda bilgi vererek firincilarla birlikte gerçeklestirdikleri bu proje ile Karaman’daki firinlarda çikarilan her ekmegin kalitesinin artirilmasi ve vatandaslara daha güzel ekmek sunulmasi konusunda yetkililerle isbirligi içerisinde olacaklarini söyledi.
“Ekmegin bilesenleri iyi seçilmeli”
Ekmegin iyi olmasi için bilesenlerinin iyi seçilmesi gerektigine vurgu yapan KMÜ Gida Mühendisligi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan da on bes farkli ekmek firinindan aldiklari unlarin nem, kül, protein ve diger kalite analizleri sonucunda elde ettikleri bulgulari katilimcilarla paylasti. Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, firin isletmelerinin kullandiklari ekmeklik unlarin markalari ve bunlarin teknik özellikleri hakkinda da bilgi verdi.
Sunumlarin ardindan firincilar ve akademisyenler ekmeklerin daha kaliteli üretilebilmesi amaciyla fikir alisverisinde bulundular. Etkinlik, firincilarin akademisyenler esliginde Gida Mühendisligi laboratuvarlarini gezerek mevcut cihazlar hakkinda bilgi almasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284