Akilli Kent’in Koordinasyon Merkezini Ilk Basin Mensuplari Gezdi

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Türkiye’nin ilk akilli kentinin Karaman oldugunu söyledi.

Akilli Kent’in Koordinasyon Merkezini Ilk Basin Mensuplari Gezdi

Baskan Çaliskan, belediye binasinda bulunan Akilli Kent Koordinasyon Merkezini basin mensuplarina gezdirdi. Akilli Kent olmanin faydalari hakkinda bilgi veren Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, söyle konustu: “Akilli Kent sayesinde yasam kalitesi standardini daha yukari çikartmak, teknolojiyle insan yasamini bütünlestirerek her türlü konfor ve rahata ulasmayi hizli bir sekilde saglayan teknoloji çokta önemli bir teknolojidir. Burada insanlarimizin yasam kalitesini yukari çikartirken kentin yönetimini de kolaylastiran ve çok hizli bir sekilde hareket etmeyi ve karar vermeyi öne çikaran bir sistem uygulanmasidir. Bu sistemle birlikte gürültüden, sesten, trafik isiklari, saglik hizmetleri, park ve bahçelerin sulanmasina kadar birçok alandaki islerin çok hizli ve saglikli yürümesini saglayan bir sistemdir."
"SISTEM SAYESINDE BÜYÜK TASARRUF SAGLANACAK"
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, sistemin çalismaya baslamasiyla birlikte büyük tasarruf saglanacagini vurgulayarak, “Örnegin isik sistemi günün ve gecenin aydinlatma derecesine göre oradaki isiklandirma derecemizi düsürerek tasarruf sagliyor. Sulama sistemlerinde topragin nemi bitkinin su ihtiyacina göre sistem suyu saglamis oluyor ve böylece her zaman her saatte mutlak verilen suyu ortadan kaldirmis oluyor. Bitkinin ne kadar su ihtiyaci varsa o suyu istedigi an ihtiyaci oldugu an veriyor. Böylece önemli bir tasarrufu saglamis oluyor" diye konustu.
Acil durumlarda vatandaslarin panik butonu ile yardim isteyebilecegini belirten Çaliskan, sunlari söyledi: "Mesela sehir içerisinde çok önemli rahatsizliklari olan hastalarimiz var. Bu diyaliz, tansiyon veya kalp hastalari olabilir. Hastalarimiz aniden rahatsizlanmalari durumunda, telefonda arama ulasma gibi zorluklar karsisinda panik butonuna bastiklari takdirde sistem devreye girerek hizli bir sekilde 112 komuta merkezine çagri düserek ambulanslarin adrese hizli bir sekilde ulasmasini sagliyor. Sehir içerisinde istenmeyen olaylar olustugu zaman vatandaslarimizin o butona basmasiyla birlikte hizli bir sekilde oraya güvenlik güçleri sevk ediliyor ve gerekli tedbiri almasini sagliyor.”
MOBIL UYGULAMA
Mobil uygulamasinin insanlarin yasam alanlarinin içerisinde tamamen yer alacagini ifade eden Çaliskan, "Bu sunu getiriyor. Vatandasimizla teknolojiyi bulusturacak. Yasam kalitesini ve insanlarin mutlulugunu yukari dogru tasimis olacak ve böylece insanlarimiz kendilerini daha emin daha güvenli hissedecek. Belediyede yapmis olduklari hizmeti daha verimli daha hizli bir sekilde gerçeklestirmis olacak" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284