Akman: “Konya-Karaman Bölgesi 2017 Yılında Da Yatırımcı Çekmeye Devam Edecek”

2016 Yılı Aralık Ayı Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi 17 Ocak 2017 Tarihli ve 29951 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan listeye göre Aralık ayında Konya’dan 22, Karaman’dan 5 adet olmak üzere toplamda 27 firma 216 Milyon TL’lik Yatırım Teşvik Belgesi aldı.

Akman: “Konya-Karaman Bölgesi 2017 Yılında Da Yatırımcı Çekmeye Devam Edecek”

Alınan yatırım teşvik belgelerinin 12’si enerji, 6’sı hizmet, 8’i imalat ve 1’i de madencilik sektörlerine yönelik olurken  TR52 Konya-Karaman Bölgesi’nde Aralık ayı içerisinde alınan yatırım teşvik belgelerinin tutarının bir önceki aya göre %60’lık bir artış gösterdiğini özellikle belirterek konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Açıklanan listeyi incelediğimizde enerji sektörünün, hem yerli hem de yabancı sermayeli yatırımcılar için bölgede öncelikli ve stratejik sektör olmayı sürdürdüğünü çok açık bir şekilde ifade edebiliriz. Konya ve Karaman illerimizde Aralık ayı içerisinde alınan yatırım teşvik belgelerinin %45’inin enerji sektörüne ait olduğunu görüyoruz. Konya-Karaman bölgesinde Aralık ayı içerisinde enerji sektörüne yönelik alınan yatırım teşvik belgelerinin toplam tutarı 113 Milyon TL olup, bu tutar bölgedeki toplam yatırım içerisinde yaklaşık %52’lik bir paya sahiptir. Yine listeyi incelediğimizde Konya’da 419, Karaman’da ise 5 kişi olmak üzere toplamda 424 kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir. Bununla birlikte Aralık ayında bir önceki aya göre yatırım teşvik belgelerinin tutarında %60’lık bir artış da gözlenmiştir. Ayrıca 2016 yılı sonu itibari ile Konya’dan 253 ve Karaman’dan 52 olmak üzere toplamda alınan 305 yatırım teşvik belgesinin 179’unun enerji sektörüne ait olduğunu, bu belgelerden 39’unun Karaman’a, 140’ının ise Konya’ya ait olduğunu gözlemliyoruz.

Ortaya çıkan bu sonuç 2016 yılı itibari ile bölgemizdeki toplam yatırımların %59’unun enerji sektörüne yönelik olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. 2016 yılı sonu itibari ile bölgede alınan 305 yatırım teşvik belgesi ile yatırımcılar bölgede toplamda 1,9 Milyar TL’lik bir yatırım yapmayı taahhüt ederken Konya’da 2976, Karaman’da ise 438 olmak üzere toplamda 3414 kişinin de istihdamı öngörülmektedir. Bu sonuçlar ışığında Konya-Karaman Bölgesi’nin sürekli yatırıma açık ve özellikle de enerji sektörü merkezli stratejik yatırıma uygun bölge haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum aynı zamanda bölgemizin 2017 yılında da yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olma özelliğini sürdüreceğini göstermesi açısından da son derece önem arz etmektedir. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak, 2017 yılından son derece umutlu olduğumuzu ve geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bölgemize yatırımcı çekme noktasında yürüttüğümüz çalışmaların artarak devam edeceğini özellikle belirtiyor, yerli ve yabancı yatırımcılarımızı bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284