‘Akran Eğitimi Engel Tanımaz’ Projesiyle Okul Öncesi Öğrencileri Engel Tanımıyor

Medine Yaşar Evcen Anaokulu ile Özel Eğitim Anaokulunun ortaklaşa yürütmüş oldukları ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Akran Eğitimi Engel Tanımaz’ projesiyle özel eğitim çocuklarının, Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen farklı etkinliklerle kendi yaş gruplarıyla etkileşim içerisinde eğitim alması sağlanıyor.

 ‘Akran Eğitimi Engel Tanımaz’ Projesiyle Okul Öncesi Öğrencileri Engel Tanımıyor

Projeyi yerinde görmek adına Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Ali İyibaş ve Haşim Tunca eşliğinde Medine Yaşar Evcen Anaokuluna ziyarette bulundu.

Özel eğitim öğrencilerini kapsayan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Akran Eğitimi Engel Tanımaz projesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Özel eğitim alanında gerçekleştirilen uygulamalarla günden güne bu alanda da eğitim kalitemiz artış gösteriyor. Sahip olduğumuz değerler doğrultusunda ‘önce insan’ diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında olmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. Özel eğitime dair kurumlar iş birliğiyle hayata geçirilen uygulamalarla, iyileştirmeler gerçekleşirken, toplumsal duyarlılığın da günden güne daha da arttığını görmekteyiz. Projede emeği geçen Medine Yaşar Evcen Anaokulu Müdiresi Nurcan Özçelik ve Özel Eğitim Anaokulu Müdiresi Nursel Koka’ya, projede görev alan öğretmenler Elif Yaman, Tuba Taşkıran ve Zekiye Bilgin’e teşekkür ederim” diyerek konuşmasına son verdi.

Proje hakkında Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na, Medine Yaşar Evcen Anaokulu Müdiresi Nurcan Özçelik ve Özel Eğitim Anaokulu Müdiresi Nursel Koka bilgiler verdi.

Medine Yaşar Evcen Anaokulu Müdiresi Nurcan Özçelik, projenin Türkiye’de ilk kez uygulandığının altını çizdi. Nurcan Özçelik, “Özel Eğitim Anaokulu ile Medine ve Yaşar Evcen anaokulunda akran eğitimi engel tanımaz projesi kapsamında iki okulun öğrencileri haftada bir belirlenen okulda bir araya gelerek öğretmenlerin hazırlayacağı program dahilinde etkinlikler planlayarak özel eğitim çocuklarına Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu çocukları tarafından farklı etkinliklerle farkındalık düzeylerini yükseltmeleri için Akran Eğitimi Engel Tanımaz Projesini gerçekleştirdik” dedi.

Projenin amaçlarından bahsederek konuşmasına devam eden Nurcan Özçelik, özel eğitim ihtiyacı olan çocukların kendi yaş gruplarıyla kaynaşması için Özel Eğitim Anaokulu ile böyle bir projeye imza attıklarını söyledi. Özçelik, “Özel Eğitim Anaokulu Müdiresi Nursel Koka ile birlikte özel eğitim ihtiyacı olan çocukların kendi yaşıtları ile farklı mekanlarda zaman geçirmesi, özel eğitim ihtiyacı olan çocukların eğitim öğretiminde, kendi yaş gruplarından öğrenmesinin sağlanması, öğrencilerimizin farklı mekanları tanıması ve farkındalık bilincinin kavratılması hedeflenmektedir” dedi.

Projenin bir diğer ayağını oluşturan Özel Eğitim Anaokulu adına konuşan Okul Müdiresi Nursel Koka, proje faaliyetleri hakkında misafirlere bilgi verdi. Nursel Koka, Çocuklarımız birbirlerini tanımak ve kaynaşmak için oyunlar oynadılar. Öğrencilerimize oyunla ve sanatla bütünleştirilmiş uygulamalarla kavram öğretimi, Bak-Göster-Anlat etkinliği ile dil becerisi çalışmaları yapılmaktadır. Bunun yanında Sinema Günlüğü ve Minikler Mutfakta etkinlikleriyle de öğrencilerimizin eğlenceli dakikalar geçirmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284