Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar KMÜ’yü ziyaret etti

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Aksaray Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bahadir Akin, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret etti. Ziyaret sirasinda KMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Karatas ile Prof. Dr. Kemal Esengün de hazir bulundu.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar KMÜ’yü ziyaret etti
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i üç yillik süre içerisinde yaptigi basarili çalismalarindan dolayi tebrik etti. Acar, sözlerine söyle devam etti: “Üniversite olarak ögretim elamanlari ve idari personel araciligiyla verdiginiz destege tesekkür ederim”.
Iki rektör ziyaret sirasinda görüs alisverisinde bulanarak, üniversitelerarasi isbirliginin önemine degindiler. Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar: “Ülkemizde 103’ü kamu olmak üzere 170 civarinda üniversite bulunmaktadir. Her birimizin esit derecede bir araya gelmesine imkan yok. Cografi olarak yakin olan üniversitelerin bir araya gelmesi daha kolay. KMÜ ve Aksaray Üniversitelerinin de içinde yer alacagi, adini “Orta Anadolu Üniversiteler Birligi” ya da baska bir sey koyabilecegimiz bir olusum meydana getirebiliriz. Bu olusum çerçevesinde tecrübelerimizi ortak bir paydada birlestirebiliriz.” diye konustu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Aksaray Üniversitesi Rektörü Acar’in isbirligi fikrine olumlu baktigini söyleyerek, bölgede yer alan diger üniversitelerin rektörleriyle de bir araya gelerek istisare yapabileceklerine dikkat çekti. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Ismine hep beraber karar verebilecegimiz bu olusum büyük fayda saglayacaktir. Bu durum diger üniversitelere de örnek olacaktir” dedi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen gerçeklestirilen ziyaretin anisina Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’a tablo hediye etti.
Rektör Acar, ayrica Belediye Baskani Kamil Ugurlu’yu da ziyaret ederek bir Karamanli olarak, ilimizdeki gelismeleri sürekli takip ettigini ve bir önceki gelisinden beri Karaman’da gözle görünür degisiklikler oldugunu söyledi.
Nezaket ziyaretinden dolayi Rektör Mustafa Acar’a tesekkür eden Baskan Ugurlu:
“Karaman geçmis tarihimizden itibaren bu ülkeye nice isimler kazandirdi. Sayin Acar da kendisini çok iyi yetistirmis bu isimlerden biri. Bizler de kendisini gururla takip ediyor, önemli görevinde basarilar diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284