Akülü Arabalar Sahiplerine Teslim Edildi

Hollanda’da yasayan Karamanlilar tarafindan olusturulan Biz Bize çalisma grubu üyelerinin katkilariyla engelliler için alinan akülü araçlar hak sahiplerine düzenlenen bir törenle teslim edildi.

Akülü Arabalar Sahiplerine Teslim Edildi

Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige Vali Murat Koca, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri ve engelli aileleri katildi.
Program engelli vatandaslar tarafindan yapilan el sanatlari sergisinin açilisiyla basladi. Serginin gezilmesinin ardindan salondaki program Ermenek Ali Riza Aliçli Rehabilitasyon Merkezi üyelerinin halk oyunlariyla basladi. Daha sonra kürsüye Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan, Biz Bize Çalisma Grubu temsilcisi Zekeriya Arslan ve Hollanda Uluslar arasi Insani Yardim Teskilati temsilcisi Murat Kurt gelerek yaptiklari konusmalarda engelli insanlarinda her türlü imkandan yararlanma hakki bulundugunu, onlarin da hayatlarina normal insanlar gibi devam edebilmeleri için tüm olanaklarin seferber edilmesi gerektigini söylediler.
Vali Murat Koca’da yaptigi konusmada, “Engelleri ortadan kaldirmak ve onlarin hayatlarindaki zorluklari ortadan kaldirmak bizim boynumuzun borcudur. Devlet olarak engelli insanlarimizin da her türlü olanaklardan yararlanmalari gerekiyor. Çünkü hepimiz birgün engelli olabiliriz. Onun için onlarin hayatlarini kolaylastiracak her türlü donanimin yapilmasi gerekiyor” dedi.
Daha sonra Ermenek Ali Riza Aliçli Rehabilitasyon Merkezi ritim grubunun gösterisi ve grup Gökkusagi’nin konseri salondakiler tarafindan büyük begeni alarak alkislandi. Program Akülü araçlarin dagitilmasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284