ALES Basvurulari Pazartesi Günü Basliyor

Akademik Personel ve Lisansüstü Egitimi Giris Sinavi`na (ALES), basvurular 24 Eylül Pazartesi günü baslayacak.

ALES Basvurulari Pazartesi Günü Basliyor

Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapilan açiklamaya göre, yüksekögretim kurumlarinda ögretim görevlisi, okutman, arastirma görevlisi, uzman, çevirici ve egitim ögretim planlamacisi kadrolarina açiktan veya ögretim elemani disindaki kadrolardan naklen atanmak veya bir lisansüstü egitimi programinda ögrenim görmek isteyenlerin girecegi ALES’in, sonbahar dönemi basvurulari 24 Eylül-3 Ekim tarihleri arasinda yapilacak.
Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alinacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora ögrencilerinden ALES’e girmis olma kosulu aranmayacak ve ALES sonuçlari degerlendirmeye tabi tutulmayacak. Yüksekögretim kurumlarinin ögretim elemani ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla, lisansüstü ögrenimi görmek üzere yurt disina gönderilecek adaylarin seçiminde de bu sinavin sonuçlari kullanilacak.
Bu yolla yurt disinda lisansüstü ögrenim görmek isteyen adaylarin bu sinava girmeleri gerekecek. Mecburi hizmet yükümlülügü olmaksizin, kendi imkanlariyla yurt disinda lisansüstü ögrenim göreceklerin bu sinava girme zorunlulugu bulunmuyor.
Sinava, bir lisans programindan mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programini bitirenler ile denklik belgesi almis olmak kaydiyla yurt disinda lisans egitimi görmüs olanlar basvurabilecekler. ALES’e yabanci uyruklular da girebilecek.
Sinava basvurmak isteyen adaylar, 2012-ALES Sonbahar Dönemi Kilavuzu ile Aday Basvuru Formuna basvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin "//www.osym.gov.tr" internet adresinden ulasabilecek. Kilavuz dagitimi yapilmayacak.
Kilavuzda; basvuru, sinav, degerlendirme ile ilgili ayrintili bilgiler yer alacak. Sinava basvuracak adaylarin bu kilavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. ALES Sonbahar Dönemi Sinavi, 11 Kasim Pazar günü gerçeklestirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284