Ali Kantürk: Fahri Hemsehrimiz, Mersin Valimiz Sayin Hasan Basri Güzeloglu Ile Gurur Duyuyoruz…

17. Uluslararasi Akdeniz Oyunlari 20–30 Haziran 2013 tarihleri arasinda ülkemizde, Akdeniz’in incisi Mersin’de yapildi.

Ali Kantürk: Fahri Hemsehrimiz, Mersin Valimiz Sayin Hasan Basri Güzeloglu Ile Gurur Duyuyoruz…

Daha önce 2007 yilinda yapilan toplantida ICMG (Uluslararasi Akdeniz Oyunlari Komitesi) tarafindan Yunanistan’in Volos kentinde yapilacagi açiklanan ancak Yunanistan’daki ekonomik kriz nedeniyle Yunanistan’in bu organizasyonu yapamayacagini bildirmesinden sonra 17. Akdeniz Oyunlari’nin Mersin’de yapilmasi ICMG tarafindan 23 Subat 2011 de Türkiye’ye teklif edildi.
Bu teklif Türkiye tarafindan kabul edildi ve Sayin Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan’in garantörlügünde 17. Akdeniz Oyunlari’nin Mersin’de yapilmasi için start verildi.
Akdeniz Oyunlari, Akdeniz’e kiyisi olan ülkeler arasinda, ülkeler arasindaki toplumsal ve kültürel yakinlasmayi saglamak amaciyla 4 yilda bir düzenlenen spor yarismalaridir. Bu yarismalar Olimpiyat Oyunlari’ndan sonra en önemli spor organizasyonudur. Onun içindir ki bu organizasyon Türkiye için çok önemli bir sinav olacakti.
Türkiye su ana kadar düzenlenen oyunlarin hepsine katildi. 1971 deki VI. Akdeniz Oyunlari’na da Izmir’de ev sahipligi yapti. Ancak 17. si düzenlenen bu yilki oyunlarin Türkiye açisindan önemi çok daha büyük ve anlamliydi. Çünkü bu organizasyonlarda elde edilecek bir basari, 7 Eylül 2013 te hangi ülkede yapilacagina karar verilecek olan ve bizim de aday ülke oldugumuz 2020 Yaz Olimpiyatlari’nin bir referansi olurken, 2020 Istanbul Olimpiyatlari’nin provasi ve Türkiye’nin dünyadaki taninirligi ve itibari açisindan da pozitif bir etki yapacakti.
Iste bu etki ve sonuçlarin Türkiye açisindan önemini çok iyi bilen ve kendisinin garantörlügünde ve Türkiye’nin ev sahipliginde Mersin’de yapilacak olan 17. Akdeniz Oyunlari için Sayin Basbakanimiz 500 milyonu yapilacak tesisler, 300 milyonu da cari giderler için derhal 800 milyon ödenek ayrilmasini sagladi.
17. Akdeniz Oyunlari’nin basarili olabilmesi için, Merkezi Hükümet basta Sayin Basbakanimiz olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Suat Kiliç, Mersin Milletvekilimiz, Ekonomi Bakanimiz Sayin Zafer Çaglayan üzerlerine ne düsüyorsa yapmislardi.
Akdeniz Oyunlari için finansman kaynaklari, her türlü lojistik destek ve üretim faktörleri tamamdi. Fakat organizasyonun basarili olabilmesi için Mersin’de saha ve arazideki koordinasyon, uygulamalar ve icraatlar son derece önem arz ediyordu.
Artik sahada, direksiyonun basinda çok yetenekli, çaliskan, vizyonlu, kendisini ispatlamis, ne yaptigini çok iyi bilen, basarili bir kamu yöneticisi vardi. Benim de kendisini tanimaktan ve birlikte çalismaktan son derece mutlu oldugum ve keyif aldigim, Karaman’da görev yaptigi 2004–2006 yillari arasindaki sürede; dinamizmi, üretkenligi, sempatisi ve yüksek performansi ile herkesin takdirini ve sevgisini kazanmis olan Karaman Eski Valimiz, Fahri Hemserimiz, Mersin Valimiz Sayin Hasan Basri Güzeloglu vardi. Sayin Valimiz Mersin’de yapilacak olan bu büyük organizasyon için hemen kollarini sivadi. Bizzat benim de zaman zaman sahit oldugum müthis bir tempo ile ise basladi. Bir taraftan Mersin-Ankara arasinda mekik dokuyor, ilgili kisi ve kurumlarla iletisim sagliyor, bir taraftan Akdeniz ülkelerinin yöneticileri ile görüsmeler yapiyor, temaslar sagliyor, bir taraftan da Mersin’de geceli gündüzlü; bürokrasi ile belediyeler ile üniversiteler ile sivil toplum temsilcileri ile sanayi ve isadamlari ve diger ilgili kesimler ile bas döndürücü koordinasyon toplantilari yapiyordu. Tabi ki bu arada Mersin ile ilgili diger temel görev ve sorumluluklarini da hiç ihmal etmiyordu. Karaman’da oldugu gibi Mersin’de de herkes tarafindan çok sevilen Sayin Valimiz Hasan Basri Güzeloglu tam anlamiyla Mersin ve Mersin Halki ile bütünlesmisti.
Sayin Valimiz artik tam bir orkestra sefi gibi ilini, Mersin’i 17. Akdeniz Oyunlari’na hazirliyordu. Basari asla tesadüf degildir. Gerçek basari; emek, çalisma, yogunlasma, zaman harcama, fedakârlik, gayret, azim, kararlilik… gibi bir çok özellik gerektirir. Sayin Valimizin bütün bu özellikleri sergilemesi, alin teri dökmesi ve yüksek performansi sayesinde Mersin çok büyük kazanimlar elde etti.
Dile kolay geceli gündüzlü bir çalisma ile standartlari yüksek, fonksiyonel ve çok uzun yillar Mersin’e, ülkemize ve insanliga hizmet edecek olan dev 54 adet tesis, 18 ay gibi kisa bir sürede Mersin’e, dolayisi ile ülkemize kazandirildi. Normalde ülkeler ve sehirler için hazirliklari yaklasik 6 yil süren Akdeniz Oyunlari’nin hazirliklari adeta bir Türk mucizesi ile 18 ayda tamamlandi. Her gün yeni bir heyecanla santiye santiye dolasilarak, denetlenerek, sürekli takip edilerek, planli ve programli bir çalisma ile projeler tek tek hayata geçirildi.
Organizasyonda en ufak bir aksilik olmamasi için her sey en ince ayrintisina kadar düsünüldü. Gerek yurt disindan gelecek sporcu ve teknik adamlar, gerekse yurtiçinden ve yurtdisindan gelecek konuklar için; ulasim, konaklama, yemek, tesisler, pazarlama ve halkla iliskiler, saglik, teknoloji, törenler, güvenlik… Ve diger her türlü hazirlik, en detayli sekilde yapildi.
Oyunlarin baslamasi için artik sona gelinmisti. Mersin’de Sayin Valimiz’in önderliginde yaklasik 2 yillik çok özenli ve titiz ama hizli bir çalisma sonucunda Mersin fiziki ve diger bütün unsurlari ile 17. Akdeniz Oyunlari’na hazirdi.
17. Akdeniz Oyunlari 20 Haziran 2013 te Sayin Basbakanimiz’ in da katilimi ile muhtesem bir açilis töreni ile basladi.
Bütçesi ile katilan ülke sayisi ile katilan sporcu sayisi ile tesisleri ile hangi açidan bakarsaniz bakin her yönü ile dev bir organizasyon. Sayisal verilere baktigimizda bunu çok daha iyi anliyoruz.
17. Akdeniz Oyunlari için bütçeden 800 milyon TL. Ödenek ayrildi. Yarismalara 24 ülkeden, 31 Bransta, 3 bin 49 sporcu katildi.
Oyunlar yaklasik 10 günlük muhtesem ve kusursuz bir organizasyonun ardindan 30 Haziran 2013’te çok sükür kazasiz belasiz basarili bir sekilde tamamlandi. Ve yine muhtesem bir kapanis töreni ile sona erdi.
Sportif sonuçlari itibariyle yarismalarda; Italya 186 madalya ile birinci olurken, Türkiye 126 madalya ile ikinci oldu.
Sonuç itibariyle; Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunlari amacina ulasmistir.
Son derece basarili bir organizasyon gerçeklestirilmistir.
Uluslararasi boyutta; barisin, sevginin, dayanismanin, dostlugun ve kardesligin en güzel örnekleri sergilenmistir.
2020 Istanbul Olimpiyatlari için mükemmel bir referans ve prova olmustur.
Türkiye ve Mersin bu büyük organizasyondan basariyla çikmis ve tam puan almistir.
17. Akdeniz Oyunlari sayesinde Türkiye ve Mersin dünyada daha çok taninmistir.
17. Akdeniz Oyunlari’nin en büyük kazanani Mersin olmustur.
Mersin tarih boyunca Akdeniz Oyunlari’na ev sahipligi yapan kent olarak anilacaktir.
Mersin, kazandigi 54 büyük spor tesisi ile bir spor kenti olmus, ulusal ve uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapabilecek sehirlerarasina girmistir.
Türkiye açisindan son derece önemli bir sinav olan ve her yönüyle büyük bir basari ile gerçeklestirilen ve Türkiye’nin dünyadaki itibarini perçinleyen 17. Akdeniz Oyunlari’nin Türkiye’de/Mersin’de yapilmasinda ve gerçeklestirilmesinde emegi geçen ve destek olan herkese, bizlere bu güzellikleri ve bu onuru yasatan, basta bu büyük organizasyonu himaye eden, bu önemli organizasyonun mimari ve garantörü Basbakanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, 2 yil boyunca bazen her ay, bazen her hafta Mersin’e gelerek çalismalari bizzat takip eden Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Suat Kiliç’a ve Mersin Milletvekilimiz, Ekonomi Bakanimiz Sayin Zafer Çaglayan’a ve yine vizyonu, çaliskanligi, kararliligi, azmi, performansi ve olaylara bakis açisi ile bilinenin ötesinde bir derinlige sahip Fahri Hemsehrimiz, Mersin Valimiz Sayin Hasan Basri Güzeloglu’na sonsuz tesekkürler…
Basari için yöneticilerde olmasi gereken ehliyet ve liyakatin ne kadar önemli oldugu burada bir kez daha ortaya çikmistir. Nasil bir kamu yöneticisi olunmasi gerektigini; dinamizmi, üretkenligi, kararliligi, pozitif enerjisi ve lider vasfi ile Mersin’de de bir kez daha gösteren, toplumun her kesimi ile iletisim saglayabilen, ben degil biz diyebilen, paylasimin ve takim oyununun en güzel örneklerini her zaman sergileyen Valimiz Sayin Hasan Basri Güzeloglu’nu bir kez daha takdir ediyor, tebrik ediyorum. Karaman dâhil görev yaptigi illerdeki üstün performansi ve güzel hizmetlerinden dolayi, gök kubbede biraktigi hos sedalardan dolayi kendisini kutluyorum. Karamanlilar olarak Fahri Hemsehrimiz, Mersin Valimiz Sayin Hasan Basri Güzeloglu ile her zaman gurur duyuyor ve basarilarinin devamini diliyoruz.
Tesekkürler Sayin Valim...
Allah yar ve yardimciniz olsun…
Yolunuz açik olsun…
Karaman’dan en derin saygi, sevgi ve selamlarimla…
Ali KANTÜRK/ Karaman Belediyesi Eski Baskani
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284