Aliya İzzetbegoviç'in Özgürlük Mücadelesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 'Aliya İzzetbegoviç ve Özgürlük Mücadelesi' konulu program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Aliya İzzetbegoviç'in Komutanı Şerif Patkoviç katıldı.

Aliya İzzetbegoviç'in Özgürlük Mücadelesi

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve yoğun katılımın olduğu program İnsan Hak ve Hürriyetleri, Yerdeki Yıldızlar, Mozaik Düşünce, İlim ve Medeniyet, Yeniler ve Akademik Düşünce, Eğitim, Medeniyet topluluklarının işbirliğiyle düzenlendi.

Aliya İzzetbegoviç ve Şerif Patkoviç'i anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Patkoviç söz alarak, "Geçen yüzyıl içerisinde Bosna Hersek halkına soykırım yapıldı. Herkes bunun nedenini soruyor, merak ediyor. Cevap çok basittir; cevabı videoda da gördüğünüz, bizim getirdiğimiz tekbirde bulabilirsiniz. Bizim için en büyük Allah'tır ve biz sadece O'na kulluk ve secde ederiz. Ne ümmet içinde ne devlet içinde ne de bireysel olarak kimsenin önünde eğilmeyiz. Ve Allah'ın lütfuyla bizim çok büyük bir liderimiz oldu. Biz onun sayesinde hedeflerimize ulaştık. Halen de onun izinden yürüyoruz." ifadelerinde bulundu.

Patkoviç, Aliya İzzetbegoviç ile olan anılarını da anlattı ve solonda bulunan misafirlerle birlikte tekbir getirerek konuşmasını sonlandırdı. Ardından program plaket takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284