Allgau – Orient Dostluk Ve Baris Rallisinde Ilimiz De Güzergâhlar Arasinda Yer Aliyor

Avrupa Birligi Bakanliginca son bes senedir desteklenen Allgau –Orient Dostluk ve Baris Rallisi bu yil 13 - 25 Mayis 2015 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Allgau – Orient Dostluk Ve Baris Rallisinde Ilimiz De Güzergâhlar Arasinda Yer Aliyor

18 ülkeden 335 araç ve 700 yarismacinin katilacagi ve 10 Mayis 2015 tarihinde Almanya’nin Oberstaufen kentinden baslayacak olan dostluk ve baris rallisi 28 Mayis 2015 tarihinde Ürdün’de sona erecek.
Türkiye’deki ulusal ve yerel birçok medya kurulusunun da yakindan takip edecegi ralliyi SAT1, ARD, BR, SWR, U1, SERVUS TV, NOS, BRT kanallari basta olmak üzere yurtdisindan da birçok yazili ve görsel medya mensubu da takip edecek.
Avrupa Birligi Bakanligindan yapilan açiklamada, Bu yil 10 uncusu düzenlenecek olan Dostluk ve Baris Rallisinin ülkemizde geçtigi güzergâh üzerinde ilgi uyandirdigi, ugradigi sehirlerimizin görünürlügüne önemli katkilar sagladigi ifade edilirken, bununla birlikte Avrupa Birligi ile kültürel diyalogun gelistirilmesine de katkida bulunacagi amaçlandigi belirtildi.
Almanya’nin Oberstaufen kentinden baslayacak olan rallinin Türkiye güzergâhinda Edirne, Kirklareli, Tekirdag, Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Barin, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Çorum, Çankiri, Kirikkale, Ankara, Eskisehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Balikesir, Kütahya, Manisa, Izmir, Usak, Aydin, Mugla, Denizli, Budur, Isparta, Antalya, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay –Iskenderun yer aliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284