Altin Ve Para Dolu Çantasini Buldugu Yasli Kadinin Elini Öptü

Yolda buldugu altin ve para dolu bayan çantasini polise teslim eden issiz gence Karaman Emniyet Müdürü is bulma sözü verdi. Genç, çantasini buldugu 80 yasindaki emekli ögretmeni de ziyaret ederek elini öptü.

Altin Ve Para Dolu Çantasini Buldugu Yasli Kadinin Elini Öptü
Karaman'da dün evinden çarsiya is aramaya diye çikan 30 yasindaki Bülent Soylu, yolda yürürken kaldirim kenarinda buldugu altin ve para dolu bayan çantasini polise teslim etmesiyle birlikte hayati degisti. Olayi duyan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Bülent Soylu'yu makaminda kabul ederek bu davranisindan dolayi kendisini kutladi. "Bülent kardesimiz bu davranisi ile degerlerine sahip insanlarimizin oldugunu tüm ülkemize göstermistir" diyen Emniyet Müdürü Sönmez, "Bu tür olaylardan ülkemizde degerlerin
kayboldugu iddiasinda bulunan insanlarin bir ders çikarmasi gerekir. Diger samimi insanlarin da bunu örnek olarak alip cesaretle bu güzellikleri hep birlikte yasatmasini temenni ediyorum" dedi.
Sönmez, issiz olan Bülent Soylu'ya emniyet olarak ellerinden gelen yardimda bulunarak, ona is bulacaklarini ifade etti.
ISSIZ GENÇ IS SAHIBI OLUYOR
Çantayi nasil buldugunu basin mensuplarina anlatan Bülent Soylu, "Evimden sabah erken saatte çiktim. Önce nüfus dairesine yeni adresimin kaydini yaptirip, oradan da is aramaya gidecektim. Nüfus dairesine yaklastigimda kaldirim üzerinde bayan çantasini buldum. Çantanin içerisine baktigimda altin ve paralarin oldugunu gördüm. Daha sonra çantayi alarak polis ekibine götürüp teslim ettim" dedi.
Çantasini buldugu yasli kadindan herhangi bir ödül istemedigini de söyleyen Soylu, "Çünkü çantasini kaybeden bayan 80 yaslarinda yasli bir kadindi. Böyle yasli bir kadindan da ödül beklenilmez" seklinde konustu.
Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile görüsmesini de anlatan Soylu, "Emniyet müdürümüz beni makamina çagirdi ve bir süre kendisiyle görüstüm. Bana sergiledigim bu davranistan dolayi çok tesekkür etti. Bana is bulacaginin da sözünü verdi. Ben buradan basta emniyet müdürümüz olmak üzere tüm polis teskilatina tesekkür ediyorum" dedi.
Herkesi bu tür olaylarda duyarli olmaya çagiran Soylu, "Sokakta küçük veya büyük meblagda para bulanlar, bu parayi harcamayalim. Çünkü öbür dünyada bunun hesabini veremeyiz" diye konustu.
"ÜZERINE BIR BARDAK SU IÇMISTIM"
Emniyet ziyaretinin ardindan Bülent Soylu, çantasini buldugu emekli ögretmen Mahide Dogay'i evinde ziyaret ederek elini öptü. Çarsida bankadan para çektikten sonra bir bakkaldan sebze aldigini ve sonra da dolmusa binerek evine geldigini anlatan Mahide Dogay, "Apartmanin önüne geldigimde dolmustan indim. Yukari kattaki komsumdan yardim istedim. Yardima gelen komsum da kol çantami orada unutmus" dedi.
Çantasini bulan Bülent Soylu'ya çok tesekkür eden Dogay, "Allah'im dünyanin tüm iyiliklerini ona versin. Çünkü ben üzerine bir bardak su içmistim" dedi. Mahide Dogay, Bülent Soylu'ya seker ikram ederek bir süre sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284