Aniz Ve Bitkisel Üretim Paneli Yapilacak

Aniz yanginlarinin toprak yapisina ve verime olan olumsuz etkileri konusunda çiftçileri bilgilendirerek verim, yasam kalitesi ve ekonomik düzeyinin artirilmasina katki saglamak ve biyolojik dengeyi korumak amaciyla Mevlana Kalkinma Ajansi‘nin mali destegi ile Yanan Aniz Kaybolan Gelecek Projesi gerçeklestirilmekte olup proje kapsaminda 26 Nisan Persembe günü Proje tanimi ile Aniz ve Bitkisel Üretim Paneli yapilacak.

Aniz Ve Bitkisel Üretim Paneli  Yapilacak
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki panel ile ilgili yaptigi açiklamada, “Ilimizde aniz yanginlarinin çevreye ve ekolojik dengeye verdigi zararlar konusunda hububat tariminin yapildigi belde ve köylerimizde farkindalik yaratmak amaciyla Mevlana Kalkinma Ajansina Karaman Tarimsal Danismanlik ve Yayim Hizmetlerini Destekleme Dernegince sunulan Yanan Aniz Kaybolan Gelecek Projesi, Konya ve Karaman Illerinden yapilan 346 proje basvurusu arasindan yapilan degerlendirme sonucunda hibe almaya hak kazanmistir.
Projenin ortaklari, Karaman Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, Proje istirakçileri Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Karaman Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ile Bahri Dagdas Uluslar arasi Arastirma Enstitüsüdür. Yanan Aniz Kaybolan Gelecek Projesi tanitimi ile “ Aniz ve Bitkisel Üretim Paneli” 26 Nisan Persembe günü Saat.14.00 Il Müdürlügümüz toplanti salonunda yapilacaktir. Panelde; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Süleyman Soylu “Aniz-Bitki Yetistirme Teknigi Iliskileri” Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarim Makineleri Bölümünden Prof. Dr. Kazim Çarman “Koruyucu Toprak Isleme ve Aniza Dogrudan Ekim Teknigi ” Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Doç. Dr. Mehmet Zengin ise “Aniz Yakma ve Toprak Verimliligi Iliskisi” konularinda bilgi vereceklerdir. Panele ve proje tanitimina bütün çiftçilerimiz ve halkimiz davetlidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284