Annenin Elleri Olmayan Oglu Için Feryadi

Karaman’da dogustan elleri olmayan ve geçirecegi iki ameliyat sonrasi bir elinin çikma ihtimali bulunan 13 yasindaki oglunu ameliyat ettiremeyen anne Ayse Çamur, `Oglum 6 aylikken tedavisi vardi ama maddi durumumuz iyi olmadigi için çocugumu hastaneye götüremedim. Simdi ise evladimin tedavisini yaptiramadigim için vicdan azabi çekiyorum` diyerek oglunun tedavisi için hayirseverlerden yardim istedi.

 Annenin Elleri Olmayan Oglu Için Feryadi

Çeltek Mahallesi’nde kiralik iki göz kerpiç evde oturan 3 çocuk annesi Ayse Çamur (35), 13 yasindaki oglu için hayirseverlerin yardimini bekliyor. Bir oglunu maddi imkansizliklar nedeniyle babasina veren, bir oglunda isitme problemi bulunan ve esi de sizofreni hastasi olan Ayse Çamur, geçirecegi ameliyat sonrasi bir elinin tekrar çikma ihtimali bulunan 13 yasindaki oglunun ameliyat olabilmesi için yardim bekliyor. Gözü yasli anne Ayse Çamur, "13 yasindaki ortaokul 2. sinif ögrencisi olan oglum Furkan’in dogumdan sonra ellerinin olmadigini ögrendim ve sonra kendimi bir türlü toparlayamadim. Oglum 6 aylikken tedavisi vardi ama maddi durumumuz iyi olmadigi için çocugumu hastaneye götüremedim. Simdi ise evladimin tedavisini yaptiramadigim için vicdan azabi çekiyorum" dedi.

Aile durumunun çok kötü oldugunu, çevredeki tanidiklar ile Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’nin verdigi yardimlarla ayakta durabildigini anlatan Çamur, “15 yillik evliyim, daha tüpte yemek pisirmedim. Maddi imkansizliklar nedeniyle bakamadigim 15 yasindaki büyük oglum Mustafa’yi ise kendi babamlara verdim, simdi onlar bakiyor" diye konustu."DAYI BENIM DE ELLERIM SENINKI GIBI OLACAK MI?"
Anne Çamur, doktorlarin kendilerine Furkan’in sag elinin yapilacak bir ameliyatla açilma sansinin oldugunu söyledigini belirterek, "Biz de Furkan’i dayisi Nuh Saglam ile birlikte Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi'ne götürdük. Hastane önüne geldigimizde Furkan dayisina 'Benim de ellerim seninki gibi olacak mi simdi?’ diye sormasi beni bir kez daha yikti" dedi.
Kuru soganla ekmek yemeye razi oldugunu dile getiren anne Çamur, "Esim Mehmet Çamur (39) agir haplar kullandigi için 5 yildir çalisamiyor. Su an uyur vaziyette. Sizofren hastasi oldugu için uzun süredir Adana’da tedavi görüyordu. Çocuklarimin anasi da babasi da benim. Bu durumda bir anne ne yapabilir, ama evlatlarim için yasamak zorundayim. Esimi hasta diye sokaga atamam. Çünkü bu zamana kadar bizlere o bakti, hasta oldu diye ben simdi onu birakamam. Sonuçta çocuklarimin babasi, sonuna kadar ona da bakacagim. Furkan’a baktigim için devlet bana aylik 700 lira maas veriyor, zaten 200 lirasi kiraya gidiyor. 5 yasindaki en küçük oglum Sercan da konusma sikintisi çekiyor" ifadelerini kullandi.
"ELLERIMI CEBIME SOKARAK SAKLAMAK ISTEMIYORUM"
Okula basladiginda elleri olmadigi için bazi arkadaslarinin kendisiyle dalga geçtigini anlatan Furkan Çamur ise, “Sokakta yürürken elimi cebime sokarak saklamak istemiyorum. Ben de arkadaslarima selam vermek ve onlarla tokalasmak ve oyun oynamak istiyorum" dedi.
Dayi Nuh Saglam ise, yegeninin 13 yildir böyle oldugunu ve kimseden bir destek görmediklerini belirterek, "Kendi imkanlarimla yegenimi burada hastaneye götürdüm. Bana Konya’ya gitmemi söylediler. Ben de yegenimi Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi'ne götürdüm. Orada bana yegenimin yesil kartli oldugu için ameliyatini yapamayacaklarini söylediler. Ücret karsiliginda ancak muayenesini yaptirabildim. Ameliyati öylece kaldi. Doktorlar yegenimin geçirecegi iki ameliyat sonrasi bir elinin açilabilecegini ifade ettiler. Ama maddi durumumuz iyi olmadigi için bir sey yapamadik. Herkesten yegenimin ameliyati için yardim etmesini bekliyorum" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284