Araştırmacı Yazar Yıldız, Selahaddin Eyyubi’yi Anlattı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından ‘kitap tahlili’ konulu etkinlik düzenlendi. Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız’ın konuşmacı olarak yer aldığı ve yazarın ‘Minberin Sırrı’ isimli kitabının konuşulduğu etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı.

Araştırmacı Yazar Yıldız, Selahaddin Eyyubi’yi Anlattı

Selahaddin Eyyubi’yi konu alan kitapla ilgili açıklamalar yapan Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, İslam âleminin tarih boyunca Batı’nın saldırıları ve oyunlarına maruz kaldığını belirterek, “Haçlı zihniyeti, Batı’nın hayalini oluşturan temel olurken, İslam âleminde ise bu zihniyetin askeri kuvvetleriyle çatışan hükümdarlar öne çıktı. Bunlar arasında seçkin bir yeri olan isimlerden en önemlisi de Selahaddin Eyyubi olmuştur.” dedi.

Selahaddin Eyyubi’nin İslam âlemini derleyip toparlamak amacıyla Haçlılara karşı giriştiği mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığını anlatan Araştırmacı Yazar Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Selahaddin Eyyubi; cesaretli, mukavemetli, adaletli ve merhametli bir komutandı. Kudüs’ün kurtarılması için 33 yıl boyunca mücadele etmiştir. Kudüs kan ağlarken ben gülmem, demiştir. Onun bu örnek şahsiyetini ve mücadelesini bizler de bu çağda örnek almalıyız. Arakan, Filistin, Doğu Guta kan gölü içindeyken bizler burada rahat yatmamalıyız. Müslümanlar olarak hepimiz oturur vaziyetteyiz. Üzerimize ölü toprağı serpilmiş gibi. Bir an evvel kendimize gelmeliyiz. Kısır çekişmelerden uzaklaşıp okuduklarımızı, öğrendiklerimizi çevremize de aktarmalıyız. İslam âleminin yaşadığı zulme kayıtsız kalmamalıyız.”

Program, Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız’ın kitaplarını imzalaması ve plaket takdimi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284