Artik Açikta Tavuk Satilamayacak

Türk Gida Kodeksi Et ve Et ürünleri tebliginde yapilan degisiklige göre 13 Mart 2015 tarihinden itibaren hiçbir yerde açiktan tavuk satisi yapilamayacak.

 Artik Açikta Tavuk Satilamayacak
Konuyla ilgili olarak Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “13 Mart 2015 tarihinden sonra kasap, market, sarküteri ve buna benzer perakende isletmelerinde kiyma, hazirlanmis kirmizi et karisimlari ve hazirlanmis kanatli et karisimlarinin üretimi yapilamayacaktir. Ancak tüketici talebi üzerine aninda kiyma ve hazirlanmis et karisimlari hazirlayabilecektir. Çig kanatli etleri hazir ambalajli olarak piyasaya arz edilecek ve perakendeci tarafindan ambalaj bütünlügü bozulmadan son tüketiciye sunulacaktir. Ancak tüketici talebi dogrultusunda isletmeci satin alinan ürünü parçalayabilecektir. Çig kirmizi etler ise; asgari hijyenik sartlar göz önünde bulundurularak uygun olarak satisa sunulabilecektir. Lokanta, restoran, otel ve hazir yemek üreten isletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren isletmeler son tüketiciye dökme olarak çig et ve çig durumda bulunan hazirlanmis et karisimlari satisi yapamayacaktir. Bu Teblig kapsamina girmeyen manti, içli köfte, çig köfte, kadinbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza gibi yemek, hazir yemek, tabildot yemek ve mezelerin üretiminde kullanilan çig et, kiyma, kanatli kiyma ve et ürünleri bu teblige uygun olacaktir. Çig etler ve sakatat birbiriyle temas etmeyecek sekilde muhafaza edilerek sevk edilip ve satisa sunulabilecektir” dendi.
1 Temmuz 2015 tarihinden sonra ise perakende isletmecileri isil islem görmüs sucuk, fermente sucuk, pastirma, sosis, salam gibi et ürünleri üretemeyecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284