Artik Bütün Sürücüler Emniyette Olacak

Kolluk kuvvetleri ile ticari araç sürücülerinin trafikte emniyet kemeri takmama muafiyeti bitiyor. Taksi ve otobüs sürücüsü de kemer takacak

Artik Bütün Sürücüler Emniyette Olacak
Kolluk kuvvetleri ile ticari araç sürücülerinin trafikte emniyet kemeri takmama muafiyeti son buluyor. Karayollari Trafik Yönetmeligi'nde yapilacak degisiklikle polis ve asker ile sehir içinde taksi, dolmus ve otobüs sürücüleri kemer takacak. Kemersiz, polise yakalanan 72 TL ceza ödeyecek.
"TRAFIKTE HERKES AYNI"
Basbakan Tayyip Erdogan Erdogan'in 30 Mayis 2012'de Karayolu Güvenligi Yüksek Kurulu 3'üncü toplantisindaki, "Ister bakan, ister sokaktaki herhangi bir vatandas, trafik kurallari karsisinda herkesin hükmü aynidir" sözlerinden sonra harekete geçildi. Emniyet Genel Müdürlügü, 18 Temmuz 1997'de yayinlanan Karayollari Trafik Yönetmeligi'nin, "Sürücülerin ve yolcularin koruyucu tertibat kullanma mecburiyeti"ni düzenleyen 150. maddesinde degisiklik yapilmasi için dügmeye basti. Emniyet kemerindeki "imtiyazin" kaldirilmasi Karayolu Trafik Güvenligi Stratejisi ve Eylem Plani'na da girdi. 10 yillik Eylem Plani'nda, "Güvenlik nedeniyle yetkili kurumlarca alinan tedbirler disinda; trafik kurallarina uyma konusunda herkes esit olacak, kamu vicdanini rahatsiz edecek farkli uygulamalardan kaçinilacak ve emniyet kemeri kullanimindaki muafiyetler kaldirilacaktir" denildi.
UYMAYANA CEZA YAZILACAK
Karayollari Trafik Yönetmeligi'nde yapilan degisiklik önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge girecek. Degisiklikle birlikte görevli olsa dahi emniyet kemeri takmayan genel kolluk (askerpolis) görevlilerine, sehir içlerinde yolcu tasimaciligi yapan taksi, dolmus, otobüs (belediye-özel halk otobüsü) sürücülerine Trafik Kanunu'nun 78/1-a maddesi uyarinca 72 TL ceza kesilecek. Cumhurbaskani, Basbakan, gibi devlet büyüklerinin güvenligini saglayan koruma ekipleri de emniyet kemeri takacak. Karayollari Trafik Yönetmeligi'nin 150. maddesi revize edilecek. Degisiklikten sonra emniyet kemeri takmayan herkese ceza yazilacak.
Kaynak: Sabah
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284