Artik Vatandas Ekmegi Tek Tek Elleyemeyecek

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi’nin Türk Gida Kodeksi ekmek ve ekmek çesitleri yönetmeligi 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüge girecek.

Artik Vatandas Ekmegi Tek Tek Elleyemeyecek

Yönetmeligin yürürlüge girmesiyle birlikte artik vatandas ekmekleri tek tek elleyemeyecek. Kaldirimlarda ekmek dolabi bulundurulmayacak. Ekmekler satici veya tüketici tarafindan eldiven kullanilarak alinacak. Bakkal ve marketlerdeki ekmek kasalari açikta birakilmayacak.
Konuyla ilgili olarak ilimiz Bakkallar ve Bayiler Odasi ile Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü tarafindan Yunus Emre Konferans Salonunda bakkal esnafinin bilgilendirildigi bir toplanti yapildi. Toplantiya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Müdür Yardimcisi Ismail Uluad, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytas Kocabas, Tarim Müdürlügü Gida Mühendisleri Fatih Ayaz ile Hakan Baysal ve bakkal esnafi katildi.
Bakkallar ve Bayiler Odasi Baskani Bayram Uysal yaptigi konusmada, “Bakkallar, Büfeler ve marketlerde çalisanlar ekmek konusunda mutlaka hijyen egitimi almak zorunda. Bu egitime katilanlara belgeleri verilecek” dedi.
Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki’de, “Bakanligimiz tarafindan çikarilan kanun sonrasinda yeni yaptirimlar geldi. Sadece ekmekle ilgili degil. Bunun yaninda üretimden tüketime kadar olan tüm agda üreticiyle tüketici arasindaki bag sizler oluyorsunuz. Ürünlerin son tüketim tarihlerine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Dünyada kanser denilen illet bir hastalik var. Bu hastalik son zamanlarda hepimizin yakinlarinda, çevresinde, arkadaslarinda olustugundan bu hastalik azami sekilde artis göstermektedir. Kendi insanimizin sagligini düsünmeliyiz” dedi.
Daha sonra Bakkallar ve Bayiler Odasi Baskani Bayram Uysal tarafindan Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki’ye, Müdür Yardimcisi Ismail Uluad’a, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez’e, Yrd. Doç. Dr. Aytaç Kocabas’a, Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü Gida ve Yem Sube Müdürü Ahmet Karapinar’a, Gida Mühendisi Fatih Ayaz’a ve Gida Mühendisi Hakan Baysal’a plaket verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284