Asker Ailesi Maasina 80 Bin Kisi Basvurdu, 17 Bin Aileye Ik Ödeme Yarin

Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in, esi veya oglu askerde olan muhtaç ailelere maas müjdesi 2 aylik gecikmenin ardindan bu ay hayata geçiyor.

Asker Ailesi Maasina 80 Bin Kisi Basvurdu, 17 Bin Aileye Ik Ödeme Yarin

Askerlik belgesi ile sosyal dayanisma ve yardimlasma vakiflarina basvuran aileler iki ayda bir 500 TL yardim alacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nin yürüttügü projeye 80 bin basvuru yapildi. Gerekli incelemelerin ardindan ilk etapta bu yardimi almaya hak kazanan 17 bin 221 aileye 10 Eylül’de ödeme yapilacak.
Bakanlik yetkilileri, 62 bin 779 bin basvuru ile ilgili incelemelerin devam ettigini belirterek, gerekli kosullara uyanlara da ödemelerin yapilacagini vurguladi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nin oglu veya esi askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere yardim amaciyla baslattigi ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardim Programi’na 80 bin aile basvuru yapti.
TEK SEFERDE 1500 TL ÖDENECEK
Bakanlik basvurularla ilgili ilk degerlendirmeyi tamamlayarak 10 Eylül’de ihtiyaç sahibi ailelere maas baglayacak. Proje kapsaminda ilk etapta basvurusu kabul edilen 17 bin 221 aileye gönderilecek PTT Kart ile yardim yapilacak. Yardimlar geçtigimiz nisan ayi baz alinarak 6 ay üzerinden yapilacak. Basvurusu kabul edilen 17 bin aile tek seferde bin 500 TL yardim alacak.
Basvuru yapan 62 bin 779 aile ile ilgili incelemelerin devam ettigini belirten bakanlik yetkilileri, “Sosyal Yardimlasma Vakiflari araciligi ile incelemeler devam ediyor. Bloklar halinde gerekli kosullari tasiyan aileler sisteme kaydedilecek. Herhangi bir hak kaybi olmayacak. Ailelerimizin basvuru tarihleri esas alinarak incelemelerin ardindan toplu ödemeler yapilacak. Ancak ilk etapta basvurusu kabul edilen 17 bin 221 ailemize Nisan ayi baz alinarak ödeme yapacagiz. Bu ailelerimize 10 Eylül’de toplam 16 milyon 558 bin lira ödeme yapacagiz.” diye konustu.
AYDA 250 LIRA
Basbakan Recep Tayyip Erdogan, geçtigimiz nisan ayinda oglu askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere maas baglanacagi müjdesini vermisti. Erdogan, “Evladi askerde olan ve ihtiyaci olan ailelere ayda 250 lira yardimda bulunacagiz. Annesinin hesabina veya evliyse esinin hesabina bu para yatirilacak.” demisti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, Basbakan Erdogan’in açiklamalarinin ardindan ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardim Programi’ni hayata geçirdi. Bakanlik, evi geçindiren kisi askere gittiginde ailesine destek vermek için çalismalara basladi. Proje kapsaminda oglu ya da esi vatani görevini yaparken muhtaç duruma düsen ailelere maas baglanacak. Projeden yararlanmak isteyen ailelerin, il ve ilçelerde sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflarina basvurmasi gerekiyor. Vakif mütevelli heyeti basvuruda bulunan ailenin önce durumunu inceliyor. Silah altindaki er ve erbas evli ve esinin sosyal güvencesi yoksa, muhtaçlik karari alinmissa bu maastan yararlanabiliyor. Kisi bekâr ise anne ve babasinin sosyal güvencesine bakiliyor. Yapilan incelemelerde muhtaçlik karari verilenlere maas baglaniyor.
80 BIN KISI BASVURDU
Projenin hayata geçtigi 5 aylik süre içerisinde 80 bin basvuru yapildi. Bakanligin ilk etapta temmuz ayinda ödeme yapmasi beklenirken bazi aksakliklar nedeniyle ödemeler eylül ayina uzadi. Bakanlik gerekli incelemelerin ardindan ilk etapta 80 bin kisi arasindan belgelerinin incelenmesi tamamlanan 17 bin 221 aileye ödeme yapilacak. Yardimdan yararlanmak isteyenlerin sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflarina nüfus cüzdani sureti ve askerlik belgesi ile birlikte dilekçe vermesi yeterli. Askerdeki kisi evliyse resmi nikâhli esinin, evli degilse anne veya babasinin basvurusu dikkate aliniyor. Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü tarafindan Milli Savunma Bakanligi sistemlerinden askerlik durumuna iliskin bilgiler online çekiliyor. Askerlik süresinin bittigi sistemden tespit edilecek. Yardima, askere giden kisinin evli ise sadece esi, bekar ise öncelikle annesi, annesi hayatta degil ise babasi basvurabilecek.
 Kaynak: Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284