Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Arabasi Gecesi’ne Bakan Sürprizi

Geçtigimiz hafta sonu Hollanda Islam Federasyonu (NIF) Schiedam Merkez Camii Salonu’nda ‘Avrupa Bozkandaklilar Dernegi’ tarafindan 3. kez tertip edilen ‘Arabasi Gecesi’ ne Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag’in sürpriz yaparak gelmesi salonda bulunan vatandaslarimiz tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Arabasi Gecesi’ne Bakan Sürprizi
Haber / Foto: Mehmet Ali Topcu
SCHIEDAM – Karaman ili merkez ilçeye bagli Bozkandak köyünden vatandaslarimiz tarafindan yardimlasma, dayanisma ve gelenekleri yasatma maksadiyla 5 yil evvel Hollanda’da kurulan ‘Avrupa Bozkandaklilar Dernegi’, her yil tertip ettigi ‘Geleneksel Arabasi Gecesi’ne beklenenin üstünde katilim oldu.
Hollanda’nin yanisira baska ülkelerden Bozkandakli vatandaslarimizin da katildigi Arabasi Gecesi’ne Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen, Özel Selçuklu Hastaneleri Hollanda Temsilcisi Gülseren Kus, Pegasus Hollanda Müdürü Kamil Saygi, Komfortours Sahibi Osman Çelik, Meram Restoranlar zinciri sahibi Erdogan Yüce, Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Baskani Ahmet Gürbüz, isadamlari ile 150 vatandasimiz katildi.
Resmi ziyaret için Hollanda’da bulunan Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag beraberindeki heyetle birlikte ‘Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Arabasi Gecesi’ne sürpriz bir sekilde katilmasi salonda bulunanlari sevindirdi.
Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag ile beraber Lahey Büyükelçisi Ugur Dogan, Rotterdam Baskonsolosu Togan Oral, Basbakanlik ve Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskani Kemal Yurtaç, Islam Toplumu Milli Görüs
Teskilatlari Genel Baskani Yavuz Çelik Karahan, Hollanda Islam Federasyonu (NIF) Baskani Mehmet Yaramis ta hazir bulundu.
Anavatandan uzakta gelenek ve kültürlerimizin yasatildigi böylesi birlikteliklerin son derece önemli ve bir o kadar da gurur verici olduguna isaret eden Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag, “Aslen Yozgatliyim ve arabasini biliyorum. Böylesi kis gecelerinin vazgeçilmez aslarindandir arabasi...Siz kiymetli Karamanli vatandaslarimizin da arabasini biliyor olmasi güzel. Biz heyet olarak Hollanda’ya temaslarda bulunmak üzere geldik. Her gittigimiz toplantida sizin gibi kiymetli vatandaslarimizin yogun ilgi ve teveccühüyle karsilastik. Sizlerden beklentimiz; hiçbir siyasi fark gözetmeksizin ortak hareket edin, birlik olun. Hollanda’daki haklarinizin takipcisi olun. Asgari müstereklerde birlesin. Bütün bunlarin yaninda mutlak süretle çocuklarimizi okutalim. Onlarin elbette Hollandaca hatta birden fazla yabanci dil de ögrenmelerine yardimci olalim. Ama herseyden önemlisi anadili Türkçe’mizi çok iyi ögretelim. Bu vesileyle siz kiymetli vatandaslarimiza güzel bir aksam diliyorum.” seklinde konustu. Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag konusmasini yaptiktan sonra salondan ayrildi.
Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Baskani Ahmet Gürbüz, “Avrupa’nin çesitli ülkelerinde bulunan Bozkandakli hemserilerimizi bu gibi etkinliklerle biraraya getirerek, hem hasret gideriyoruz, hemde köyümüz için neler yapabilirizi konusuyoruz. Öte yandan Hollanda’da kurmus oldugumuz dernegimiz vasitasiyla bu yil içerisinde hangi faaliyetleri yapacagimizi da belirliyoruz. Bu vesileyle Avrupa’da olup ta henüz kendilerine ulasamadigimiz hemserilerimize çagrida bulunarak, dernegimizle irtibata geçmelerini rica ediyoruz.” dedi.
Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen ise, “Karaman ilimize bagli köy derneklerimizin bu gibi etkinlikler düzenliyor olmalari bizleri mutlu etmektedir. Bu tür faaliyetler vatandaslarimiz arasindaki baglari güçlü kilar. Biz HOKAV olarak bu tür çalismalarin hep yaninda olduk, bundan sonra da olmaya devam edecegiz. Bu arabasi gecesine emegi geçen bay –bayan herkese ayri ayri tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.
Yaklasik 4 saat süren ‘Arabasi Gecesi’, Abdullah Sevinçhan’in okudugu ilahi ve türkülerle son buldu.
Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Yönetimi:
Ahmet Gürbüz – Baskan, Ilhami Gülmüs – Baskan Yardimcisi, Adem Boray – Sekreter, Mustafa Uysal – Sekreter Yardimcisi, Ilyas Baytekin – Muhasip, üyeler: Muhsin Uyar, Ahmet Gürbüz, Mesut Cengiz, Abdullah Uysal, Halil Çelik.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284