Avrupali Seçkin Destinasyonlar Ödüllerini Aldi

Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin (EDEN), Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak seçilen Sakarya’nin Tarakli Ilçesi ile proje finalistleri Karaman ve Seferihisar ödüllerini aldi.

 Avrupali Seçkin Destinasyonlar Ödüllerini Aldi

Devlet Resim Heykel Müzesinde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanligi Müstesari Özgür Özaslan, Sakarya Milletvekili Aysenur Islam, Sakarya Milletvekili ve TBMM Insan Haklari Komisyonu Baskani Ayhan Sefer Üstün, Tarakli Kaymakami Ömer Yilmaz, Tarakli Belediye Baskani Tacettin Özkaraman, Tarakli Belediyesi Baskan Yardimcisi Naim Nalbant, Karaman Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu, Seferihisar Baskan Yardimcisi Osman Kocaman ile çok sayida davetli katildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi’na, 2013 yili için yapilan 30 basvuru içerisinden, Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak seçilen Tarakli’nin ödülünü Belediye Baskani Tacettin Özkaraman, Seferihisar’in ödülünü Belediye Baskan Yardimcisi Osman Kocaman, Karaman’in ödülünü ise Karaman Il Kültür Turizm Müdürü Cengiz Orta aldi.
Ödüle layik bulanan merkezlerin ortak özelliginin sahip olduklari dogal kaynaklari turizme kazandirma çabalari olduguna isaret eden Bakanlik Müstesari Özgür Özaslan, çalismalari övgüye deger buldugunu söyledi.
Anadolu cografyasinda son yillarda kültür ve turizm alaninda büyük ve güzel bir rekabetin olduguna vurgu yapan Özgür Özaslan, belediyelerin, ilçelerin, illerin daha fazla çekim unsuru olabilmek için neler yapmasi gerektigi konusunda Bakanlikla irtibat halinde yeni projeler ürettiklerinin altini çizdi.
Sakli kalan güzelliklerin kesfedilmesi, degerlerimizi bugünkü nesillere ulastirip, gelecek nesillere de sunacak çalismalarin önemine isaret eden Özaslan, Karaman'da özellikle Selçuklu döneminde tarih ve kültür degeriyle önemli bir çekim merkezi oldugunu söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284