AYD’den 24 Temmuz Basın Bayramı Kutlaması

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile bir açıklama yaptı.

AYD’den 24 Temmuz Basın Bayramı Kutlaması

Sinan Burhan “Kişilerin özel hayatlarına saygıda kusur etmeyen, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsız, doğru, güvenilir habercilik anlayışı ile çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumlarda çok önemli bir rol üstlenmektedir. Farklı görüşlere, düşüncelere ortak pencereden bakan ve tüm toplumun değerlerini gözeterek yayınlar yapan, kişi hakları ve özel hayata saygılı, milli ve manevi değerlere özen gösteren basın demokrasimizin en önemli zenginliğidir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimlerine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana tavır alan basın camiamızın basın bayramını tebrik ediyorum.” dedi. 

Basınımızın her kritik dönemde sergilemiş olduğu dik duruş takdire şayandır diyen Burhan, Yerel bölgesel ve ulusal basın kuruluşlarımız; Halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır” ifadesini kullandı.

Sinan Burhan, “Bu duygu ve düşüncelerle, Anadolu Yayıncılar Derneği olarak yerel, bölgesel ve yaygın basın kuruluşlarında görev yapan basınımızın, sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde; “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284