Aydin: `Mut’un Gelecegi Karaman’da`

Mersin’in Mut Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Gürsel Aydin, Mersin`e uzak olmalarindan dolayi sikintilar yasadiklarini belirterek, Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’dan Karaman`a baglanmalari için yardim istedi.

Aydin: `Mut’un Gelecegi Karaman’da`

Gürsel Aydin, yapimi planlanmis barajlar faaliyete geçtiginde kayisi ve zeytinin geleceginden endise duyduklarini, issizlere is imkani olmadigindan ilçenin göç verdigini söyledi. Bu sikintilari asmak için Karaman'a baglanmak istediklerini söyleyen Aydin söyle devam etti:
”Ilçemizde kayisi ve zeytin dikimi her yil artmaktadir. Hava sartlarina göre üretimde farklilik yasanmaktadir. Mersin bölgesinin kayisi üretiminin yüzde 86’si, zeytin üretiminin yüzde 57’si ve Türkiye genelinin de yüzde 6.69’u Mut ilçesinden karsilanmaktadir. Yapimi planlanmis barajlar faaliyete geçtiginde kayisi ve zeytinin geleceginden endise duymaktayiz. Ilçemiz göç vermekte, günlük Karaman’a tasimali olarak fabrikalara 2 bin isçi gitmektedir. Ilçemiz enerji bölgesi olup HES ve RES faaliyet göstermekte olup yenilerinin de yapimina devam edilmektedir. Konya-Karaman sanayicisinin Tasucu limanina ulasmasi için Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan ilçemizde 170 hektar alan sanayi bölgesi olarak tescil edilmistir. Burada OSB kurulmasini talep ediyoruz. Göksu Vadisinde ürün çesitliligimiz kayisi ve zeytin, zeytinyagindan markalasmamiz ve daha çok Mut ilçesinde tarim ve tarima dayali sanayi ürünlerinin gelismesi için birligimiz tarafindan ilçemize tarim lisesi açilmasini istiyoruz. Ilçemiz ticaret, saglik, hizmet ve tarim sektöründe Karaman ile iç içe girdiginden Karaman’a baglanmak istiyoruz.”
Bakan Elvan ise, "Mut bizim bir parçamiz, yardimci olacagim" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284