Ayranci Ilçesinde Entegre Havza Rehabilitasyon Çalismalarina Baslandi

Orman ve Su Isleri Bakanligi, Çöllesme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan Entegre Havza Rehabilitasyon Projeleri’ne bir yenisi daha ekleniyor.

 Ayranci Ilçesinde Entegre Havza Rehabilitasyon Çalismalarina Baslandi

Orman ve Su Isleri Bakanligi merkez ve tasra birimleri, ilgili kamu kurumlari, proje alanindaki yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluslari ile koordineli olarak, yerel halkinda katilimi ile entegre havza rehabilitasyon projesi hazirlik çalismalari basladi. Bu kapsamda ilimize bagli Ayranci ilçesinde yer alan Baslamisli-Kocadere Mikrohavzasi’nda 17-22 Kasim tarihleri arasinda paydaslarla hazirlik toplantilari, yerel halk ile sor-sap-çöz çalismalari ve arazi incelemeleri gerçeklestirilecek.

Bu konuyla ilgili olarak Grand Karaman Otel’de bir tanitim toplantisi gerçeklestirildi. Toplantiya Vali Vekili Kenan Eskin, Orman ve Su Isleri Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Çöllesme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardimcisi Yilmaz Altas ile köy muhtarlari ve ilgili daire müdürleri katildi.
Orman ve Su Isleri Bölge Müdürü Bekir Karacabey ve ÇEM Genel Müdür Yardimcisi Yilmaz Altas çöllesmenin bütün dünyanin sessiz bir felaketi olduguna vurgu yaparak kuraklik ve çöllesmenin tüm dünyayi etkisi altina aldigini belirterek Türkiye’nin kuraklik ve çöllesmeyle mücadele konusunda dünya ülkeleri arasinda ilk siralarda yer aldigini ifade ettiler.
Vali Vekili Kenan Eskin ise, “Mera ve topraklarimizi bilgi eksikliginden dolayi bilinçsiz sekilde kullaniyoruz ve bunun sonucunda da erozyon ve çöllesme olusuyor. Verimli topraklarimizi dogru kullanmamiz halinde çöllesmenin önüne geçebiliriz” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan projenin sunumuna geçildi. Sube Müdürü Bayram Hopur tarafindan yapilan sunumda, Baslamisli-Kocadere Mikrohavzasi Entegre Rehabilitasyon projesinin uygulama süresinin 5 yil olarak planlandigini ve proje alani olarak 134.250 hektarlik alanin belirlendigini söyledi.
Ilimize bagli Ayranci ilçesinde yapilacak olan projenin Berendi, Melikli, Üçharman, Bugdayli, Akpinar, Küçükkoras, Çatköy, Kiraman ve Kayaönü olmak üzere 9 köyü kapsayacagi açiklandi.
Entegre Havza Rehabilitasyon Projenin gayesinin orman, mera, toprak ve su kaynaklarinin sürdürülebilir kullaniminin saglanmasi ve çesitli gelir getirici ve refah artirici faaliyetler ile yöredeki hayat kalitesinin ve gelir seviyesinin artirilarak dogal kaynaklar üzerindeki baskinin hafifletilmesi oldugu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284