Badmintonla Saglik Bir Nesil Yetisiyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde devam eden yaz spor okullarina kayit yaptiran ögrenciler saglik bir nesil olma yolunda hizla ilerliyor.

Badmintonla Saglik Bir Nesil Yetisiyor

Karaman’da, spor kültürünü yayginlastirmak, spor bilincini gelistirmek ve çocuklari spora yönlendirmek amaciyla düzenlenen yaz spor okullarina ragbet gün geçtikçe artiyor. En çok il gören spor branslarinda biri olan badmintona kayit yaptiran ögrenciler, hafta için her gün antrenör Fatih Sükrü Kaya nezaretinde saglikli ve spor dolu bir gelecek için çalismalarina devam ediyor.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezinde devam eden badminton çalismalari alaninda uzman badminton antrenörü Fatih Sükrü Kaya nezaretinde hafta için her gün 10.00-12.00 ile 12.00-14.00 saatleri arasinda 06 yas ve 14 yas guruplari arasi ögrencilere egitim vermeye devam ediyor. Yaklasik 2 aylik bir egitim sonrasi badminton bransinin inceliklerini ögrenen genç kursiyerler, egitimin ilk asamasinda raket tutusu, top kontrolü, top sektirme, egitsel oyunlar, servisler, oyun kurallari ve saha çizgileri gibi konularda egitim görüyorlar.
Suana kadar 50 genç kursiyer ile yola devam ettiklerini belirten Kaya,” Karaman’da gerçeklestirilen Balkan Badminton Sampiyonasi ve Isitme Engelliler Badminton Türkiye Sampiyonasi gibi organizasyonlar ile Karaman’da badminton bransina ilgi çok büyük bir ölçüde artti. Bizlerde badminton bransinda kendini gelistirmek isteyen kursiyerlerimize bu bransin tüm inceliklerini ögreterek kurs sonunda yetenekli ögrencilerimiz ile müsabik guruplarimizda çalismalarimiza devam etmek istiyoruz” diye konustu.
“ Türkiye’de alt yapi fabrikasi olusturmak istiyoruz”
Karaman’da gerçeklestirilen spor organizasyonlari ile Karamanin spor sehri olma yolunda hizla ilerledigini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü olarak spor kültürünü, spor alt yapisini ve sporun birlestirici gücünü aldigimiz spor organizasyonlari ile Karaman’a asilamaya çalistik. Bugün gelinen nokta ise Karaman’da artik daha çok gencimiz spor ile iç içe. Bu bizler için gurur kaynagi. Ilimizde gerçeklestirilen Balkan Badminton Sampiyonasi ve Isitme Engelliler Badminton Türkiye Sampiyonasi badminton bransinin tanitilmasi konusunda en büyük örneklerdir. Artik Karaman’da yetenekli sporcularimiz ile tüm Türkiye’de konusulacak bir alt yapi fabrikasi olusturmaktir”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284