Bağcılar, Kültürleri Birleştiriyor

 (İHA) - Balkanların ve Anadolu’nun rengini, desenini ve tarihi değerlerini bünyesinde barındıran Bağcılar’da, “7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı. Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival’in ilk gününde yöresel sanatçılar seslendirdiği türkülerle davetlileri coştururken, halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi.Kemençe, davul ve saz sesinin yükseldiği Festival sırasında davetliler bolca halay çekti.

Bağcılar, Kültürleri Birleştiriyor

Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı.

Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival, Giresun, Bolu, Karaman ve Ardahan derneklerinin halk oyunları gösterileriyle başladı.

Program daha sonra yöresel sanatçıların mini konserleriyle devam etti. Festival’de konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin her geçen yıl büyük projelere kavuştuğunu belirtti. Hizmete sunulan projelerin 7’den 70’e tüm hemşehrilerine hitap ettiğini ifade eden Çağırıcı, “Hamdolsun, Ramazan ayını iklimine uygun şekilde yaşadık. 130 bin hemşehrimizle iftar sofralarında buluştuk. Sahur programlarında bir araya geldik. Ramazan Bayramı’nda bolca dua yaptık. Şimdi de geleneksel Festivale ev sahipliği yapıyoruz. Festival vesilesiyle kültürümüzü, geleneklerimizi ve değerlerimizi yaşatıyoruz. Tüm bu güzellikleri gelecek kuşaklara aktarıyoruz” dedi.

İstanbul Karamanlılar Dernekler Federasyonu Başkanı Rafet Akdaş festivalle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul Karamanlılar olarak, Bağcılar’da kurulan etkinlik alanında Ramazanı şerif boyunca kurduğumuz standımızda gelen misafirlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Bağcılar Belediyesi Balkanların ve Anadolu’nun rengini, desenini ve tarihi değerlerini bünyesinde barındıran Derneklerin “7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival’in ilk gününde derneğimiz programında yöresel sanatçılar, Konya kaşık ekibi seslendirdiği türkülerle ve gösteriler ile davetlileri coştururken, halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi” dedi.

Festivalin açılış programına AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Dernek Başkanları ile Dernek üyeleri katıldı. Beş gün sürecek Festivalde her gün farklı yörelere ait halk oyunları gösterisi sunulacak ve türküler seslendirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284