Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

Toplumumuzu olumsuz yönde etkileyen uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla etkin mücadele edilmesi konusunda yürütülecek çalışmaların ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Fahri Meral başkanlığında toplandı.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, ve koordinasyon kurulunun diğer üyeleri katıldı.

2018 yılının İlk Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan tarafından bir önceki toplantıda alınan kararların ve gelecek dönemde yapılması gereken çalışmaları içeren sunum yapıldı.

2017/23 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile birlikte, Türkiye genelinde bağımlılık ile mücadele konusunda yeni bir yapılanma oluşturuldu. Bu kapsamda ilimizde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu teşkil edildi ve bu Kurulun altında da teknik çalışma grupları oluşturuldu.  Bu teknik çalışma gruplarının yapacakları çalışmalar doğrultusunda Kurulumuzun gündemi belirlenecek ve bundan sonraki süreçte çalışmalar bu doğrultuda yürütüleceğini belirtildi.

Bağımlılık ile mücadelede Karaman'ın mevcut durumu, tespit edilen yeni sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda; sosyal projeler, üye kurumlar tarafından yürütülen ve yürütülmesi planlanan faaliyetler hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak; suç ortamı olma riski taşıyan metruk binaların yıkımına hız verilmesi, aydınlatma problemi olan okullarda ve parklarda bu sorunun tamamen çözülmesi, bağımlılık yapıcı madde denetimlerine hız kesmeden devam edilmesi yönünde kararlar alındı.

Vali Meral, toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede Emniyet ve Jandarma birimlileri tarafından etkin bir mücadele yürütüldüğünü söyleyen Vali Meral, sürdürülen operasyon ve çalışmaların yine aynı azim ve kararlılık içerisinde devam etmesini isterken, özellikle ülkemizin geleceği olan gençleri ve gençliğimizi olumsuz yönde etkileyen bu sorunun çözümü için topyekûn seferberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284