Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

2018 yılı Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu son bir yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadele konusunda yürütülen faaliyetler ve çalışmalar ile alınan önlemlerin değerlendirilmesine yönelik kararlılığın devam ettirilmesi, mevcut durumun tespit edilmesi, ilave alınacak tedbirler ve sosyal farkındalık projelerinin planlaması amacıyla İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde, tüm iller ve ilçelerde eş zamanlı olarak saat 09.30’da başlayan “Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı ” ilimizde de gerçekleştirildi. 

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Fahri Meral Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya uyuşturucu ile mücadelede görevli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gerçekleşen toplantıda, bağımlılık ile mücadele kapsamında Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünce 2018 yılında yapılan çalışmalar ile 2019 yılında alınacak tedbirleri içeren sunumlar gerçekleştirildi.

Yapılan sunumların ardından Vali Fahri Meral toplantıda yaptığı konuşmasında;  “Bağımlılıkla mücadele konusunda tüm kurumlarımızın yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Meral, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade etti.

Toplantı sonunda, kurum müdürleri bağımlılık sorunu ve bu sorunun çözümü konusunda yapılabileceklere ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, bağımlılık yapıcı maddedeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284