Bakan Elvan: Çagri Merkezleri’nin Ekonomiye Katkisi 1,6 Milyar

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, `Katma degeri yüksek bir alan olan ekonomiye çarpan etkisine baktigimizda büyümeye kendi kapasitesinin yedi kati katki saglayan çagri merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye`de çagri merkezlerinin ekonomiye katkisi 1,6 milyar liradir` dedi.

 Bakan Elvan: Çagri Merkezleri’nin Ekonomiye Katkisi 1,6 Milyar

Bakan Elvan, Türk Telekom'a hizmet veren Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çagri merkezinin açilis törenine katildi.

Törende yaptigi konusmada iletisim ve haberlesme alaninda yapilan yatirimlari anlatan Bakan Elvan, sadece ülkemizde degil dünyada da bilisim sektöründe önemli gelismelerin oldugunu belirtti.
Bilisim sektörünün artik dünyada lokomotif konuma geldiginin altini çizen Elvan, "Dünyanin büyümesi yüzde 3 ise bu sektörde yüzde 10 civarinda. Türkiye'deki bilisim sektörünün performansi ortalama büyüme hizimizin dört kati. Bilisim sektörünün gelismesi ile yeni sektörler ortaya çikiyor yeni is alanlari saglaniyor" diye konustu.
2002 yilinda Türkiye'de 170 civarinda çagri merkezi bulundugunu söyleyen Bakan Elvan, bugün Türkiye'de bin 200 çagri merkezinin hizmet verdigini ve 80 bine yakin kisinin de bu merkezlerde istihdam edildigini ifade etti.
Çagri merkezlerindeki istihdam artirilacak
Çagri merkezlerinin ülkede gelistirilmesi ve sayilarinin artirilmasi için çalismalarin devam ettigine dikkati çeken Bakan Elvan, söyle devam etti:
"2023 hedefimiz çagri merkezlerinde 350 bin çalisana ulasmak ve bes yil içerisinde su andaki sayiyi yani istihdam ettigimiz 80 bin kisiyi üçe katlamak istiyoruz ve buna da ulasacagimiza eminim. Katma degeri yüksek bir alan ekonomiye çarpan etkisine baktigimizda büyümeye kendi kapasitesinin yedi kati katki saglayan çagri merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye'de çagri merkezlerinin ekonomiye katkisi 1,6 milyar liradir."
Türkiye'nin çagri merkezleri pastasindan aldigi oranin düsük oldugunu belirten Bakan Elvan, önümüzdeki yillarda çagri merkezi ve bu merkezlerdeki istihdam edilen çalisan sayilarini artirmayi hedeflediklerini söyledi.
Hedef 81 ilde de çagri merkezlerinin kurulmasi
Türkiye'de su anda 43 ilde çagri merkezinin bulundugunu dile getiren Bakan Elvan, hedeflerinin 81 ilde bu merkezleri faaliyete geçirmek oldugunu belirterek sunlari kaydetti:
"Biz bir politika degisikligine gittik ve bu çagri merkezleri sadece büyük ve metropol kentlerde olmasin Anadolu'da da olsun, 'Anadolu'daki gençlerimize de istihdam saglasin' dedik ve bu konuda da basarili oldugumuzu düsünüyorum. Çalisanlarimizin yüzde 65'i kadin ve genç kizlarimiz. Yas ortalamamiz 24, dolayisiyla hem kizlarimiz için hem kadinlarimiz için önemli is imkani saglaniyor. 81 ilimizde çagri merkezi olmasini hedefliyoruz. Diger illerimizde de yogun bir sekilde çagri merkezleri açmaya devam edecegiz. Türkiye gelistikçe büyüdükçe ve kalkindikça bu merkezlerin sayisi hizla artacak."
Telefonla arayana internet paketi hediye etti
Bakan Elvan, daha sonra çagri merkezindeki ilk çagriya cevap verdi. Telefonla arayan bir kisinin internet paketi satin almak istemesi nedeniyle internet hakkinda bilgi veren Bakan Elvan, konusma sonunda kendisini tanitarak satin almak istedigi paketi telefonla arayana hediye ettiklerinin müjdesini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284