Bakan Elvan Karaman Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Bir dizi inceleme, gezi ve toplantıya katılmak üzere Karaman’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Elvan Karaman Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Bakan Elvan, makam odasında şeref defterini imzaladı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Belediyecilik kavramının değişmesinde ve Karaman’ın bu noktaya gelmesinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın büyük emeği olduğunu ifade ederek: “Sayın Bakanımızı Karaman’da görmekten ve onu ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Karaman, yatırımların arttığı ve günden güne gelişen bir konuma gelmiştir. Hem finansal destek hem milli desteği ile bunda Sayın Bakanımızın büyük emekleri var. Geçmiş dönemlerde 5 yılda 1 Milyon liralık yatırım yapan bir belediye bugün yıllık neredeyse 80 Milyon liralık yatırım yapan bir belediye haline gelmişse Sayın Bakanımızın şehrimize hizmetlerinin yanı sıra belediyemize de katkı sağlamıştır. Sayın Bakanımız yeri geldi Karaman da belediyecilik de yaptı. Bize yol gösterdi ve belediyemiz bugün kendi ayakları üzerinde duran, gerçekleştirdiği hizmetlerle Türkiye de örnek bir belediye haline geldi. Bu noktada her zaman Valimizle, Milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık ve bu şehrin geleceği için çalışmaya da devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın bize gösterdiği vizyon ve ufukta her zaman yürümeye devam edeceğiz. Sayın Bakanımız sık sık bizlerle görüşüp neler yaptık, nelerde eksiklerimiz var ve yapacağımız projelerle ilgili bilgi almıştır ve destek olmuştur. İnşallah Karamanımızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın hedeflediği 2023 yılında Sayın Bakanımız ve Sayın Milletvekillerimiz ile birlikte hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise tekrar baba ocağında olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Karaman’ın son 14-15 yılda bu noktaya gelmesinde Karaman Belediyesi’nin önemli bir işlevi olduğunu söyledi. Bakan Elvan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Öncelikle şunu ifade ediyorum. Başkanımız Ertuğrul Bey’in göreve gelmesinde sonra Karaman’da ki yatırımlarımız hız arttı. Karaman’ın çehresini değiştiren bir yapıya dönüştü. Soyadı gibi Çalışkan olan bir kardeşimiz. Ben kendisini tebrik ediyorum. Benim bu odada teker teker projeler üzerinde çalıştığım zamanlar çok oldu. Çok şükür çalışanının maaşını ödeyemeyen bir belediyeden büyük yatırımlara imza atan bir belediye durumuna geldi. Şunu açıkça ifade edeyim, Karaman Belediyesi birçok belediyeye de danışmanlık ve önderlik yapmaktadır. Özellikle sıkıntı içerisinde olan belediyelere katkı sağlamaktadır. Milletvekillerimiz ve Başkanımızla birlikte her zaman görüşüp şehrimizin kalkınması konusunda biz de gerekli desteği sağlıyoruz. Biz her zaman Karamanımız için bir şeyler yapalım, üretelim içerisinde olduk. Son 7-8 yıl içerisinde önemli başarılar elde edildi. Bu da birliktelik sayesinde oldu. Bu anlayış devam ettiği sürece Karamanımız da daha çok güzel şeyler olacağına inanıyorum”

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Bakan Elvan'a günün anısına 'Ney' hediye etti.

Karaman Belediyesi’ni ziyaretin ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Belediye binası karşısındaki esnafları selamladı. Bakan Elvan daha sonra Taş Bina’ya geçerek Turizm Tanıtım ve Bilgi Merkezi’ni gezdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284