Bakan Elvan: Karaman’a Adım Attığım Zaman Gönlümdeki Ferah Ve Mutluluk Daha Da Artıyor

Bir dizi inceleme, gezi ve toplantıya katılmak üzere hafta sonunda Karaman’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

Bakan Elvan: Karaman’a Adım Attığım Zaman Gönlümdeki Ferah Ve Mutluluk Daha Da Artıyor

Valilik önünde karşılanan Bakan Elvan, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makam odasına geçti. Bakan Elvan’ın ziyaretinde AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, partililer hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Vali Süleyman Tapsız, “Kıymetli Saygıdeğer hemşerimiz Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Valiliğimizi ve Karamanımızı şereflendirmişlerdir, kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Türk dilinin başkenti sevginin ve hoş görünün başkenti olan kentimizde Sayın Bakanımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sayın Bakanımız ilimizde bir dizi etkinliğe katılacaklar birlikte, ilimiz ekonomisini değerlendireceğimiz mevcut durumumuz nedir geleceğe yönelik neler yapmamız gerekir bu konuları istişare edeceğimiz bir ekonomik vizyon toplantısına katılacağız. Sayın Bakanımızın ülkemizin ve ilimizin kalkınması noktasında çok büyük hizmetleri var yatırımların ilimize gelmesinde destekleri ve imzası var en önemlilerden bir tanesi de havaalanın programa alınmış olmasıdır. Sayın bakanımızın ilimizi ziyaretleri bize çok büyük bir güç ve güven duygusu veriyor. Sayın Bakanımıza ilimize teşriflerinden dolayı ve ilimize vermiş olduğu her türlü katkı ve desteklerinden dolayı şahsım ve Karamanlı hemşerilerim adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’da, baba ocağında memleketinde olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek “Türk dilinin başkenti ve gönül şehri olarak nitelediğimiz kentimizde birlikte çalıştığımız ve aynı havayı soluduğumuz kardeşlerimizin yanlarında olmaktan bugün onlarla bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Bakan Elvan, Karaman’ın 14-15 yıllık süreçte önemli gelişmeler sağladığını ifade ederek, “Tabi ki eksiklerimiz ve yapılacak işler var. Bu eksiklikleri ve yapılması gerekenleri inşallah birlikte tamamlayacağız. Kalkınma bakanı olarak ben tüm kamu kuruluşlarımıza gereken her türlü desteği bugüne kadar verdim bundan sonrada vermeye devam edeceğim. Karaman benim için farklı ve önemli bir değere sahip İnanın buraya adım attığım zaman gönlümdeki ferah ve mutluluk daha da artıyor. Hemşerilerimizi gördüğümüz zaman o yüzlerindeki tebessüm bizi çok mutlu ediyor. Bugün son birkaç yılın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum” dedi.

Kamu yatırımları açısından Karaman’a çok büyük yatırımlar yapıldığını belirten Elvan, “Kim taş üstüne taş koymak istiyorsa ve koymuşsa biz onların hep arkasında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Ulaşımdan sağlığa eğitimden kültüre birçok alanda önemli gelişimler oldu. Biz öyle bir Karaman istiyoruz ki sadece Türkiye için değil Dünyada da örnek olabilecek kentlerden birisi olsun. Hizmetlerinden dolayı huzurlarınızda başta Sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize belediye başkanımıza bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bölge ve il müdürlerimize sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum” dedi.

Daha sonra Vali Süleyman Tapsız, Bakan Elvan’a Karamanoğlu Mehmetbey’in fermanın yer aldığı bir tablo hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284