Bakan Elvan: Üçüncü Hava Limani Bizim Olmazsa Olmazimizdir

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Atatürk Havalimani`ndaki genisletme çalismalari kapsaminda tamamlanan uçak park yeri ve taksi yollarini inceledi. Bakan Elvan, burada gazetecilerin gündeme iliskin sorularini cevapladi. Elvan üçüncü havalimaniyla ilgili çarpici açiklamalarda bulundu.

 Bakan Elvan: Üçüncü Hava Limani Bizim Olmazsa Olmazimizdir

Bir gazetecinin, "Yeni bir havalimani insa ediliyor. Bir taraftan da Atatürk Havalimani'nda da 40 bin metrekarelik bir kargo terminali yapilacak. 'Üçüncü havalimani yapiliyorsa bu yatirimlara ne gerek var?' seklinde elestiriler olabiliyor. Buna iliskin görüsleriniz nelerdir?" sorusu üzerine, Elvan, Türkiye'de havacilik sektörünün büyüme hizinin çift haneli rakamlarda olduguna dikkati çekti.

Teknik ve bilimsel çalismalarin da havaciliktaki büyüme performansinin sürecegini gösterdiginin altini çizen Elvan, su bilgileri verdi: "Bizim olmazsa olmazimiz üçüncü havalimanidir. Mutlaka üçüncü havalimanini insa etmek zorundayiz. Üçüncü havalimanimizin insa edilmesi buralarin atil kalacagi anlamina kesinlikle gelmemelidir. Neden gelmemelidir? Çünkü artik Türkiye, hava trafik yogunlugunun maksimum düzeyde oldugu bir bölgede bulunuyor. Çünkü hava trafik yogunlugu, batidan yavas yavas doguya kaymaya basladi. Dünya geneline baktiginizda su anda Istanbul, hava trafik yogunlugunun en fazla oldugu illerden veya bölgelerden biri. Yine Istanbul'un konumuna baktigimizda özellikle Asya, Uzakdogu, Kafkaslar, Ortadogu, Afrika, Avrupa, hangi yöne bakarsaniz bakin, en kisa yoldan en ucuz seyahat edebileceginiz bir güzergah. Dolayisiyla sadece bizim kendi milli sirketimiz, gurur duydugumuz Türk Hava Yollari (THY), diger yerel sirketlerimiz tarafindan degil, uluslararasi hava yolu sirketleri tarafindan da tercih edilen bir üs durumunda. Bundan sonraki süreçte de tercih edilmeye devam edecek."
Bakan Elvan, Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandasinin üçüncü havalimaniyla gurur duymasi gerektigini ifade ederek, "Iste THY Genel Müdürümüz (Temel Kotil) burada. Her yurt disi seyahatimizde bize ilk sorulan soru sudur; 'Üçüncü havalimanindaki gelismeler ne durumda? Ne yapiyorsunuz, hangi asamaya geldiniz?' Onlari neden bu kadar çok ilgilendiriyor? Bu soruyu siz de sormalisiniz degerli arkadaslar" diye konustu.
Elvan, üçüncü havalimaninin bulundugu arazinin bataklik oldugunu dile getirerek, arazide yillarca kömür madenciligi yapildigini anlatti. Elvan, "Kimin sesi çikti bugüne kadar? Hanginiz tepki gösterdiniz? Kimler tepki gösterdi? Yillarca oralar oyuldu. Bataklik haline dönüstürüldü. Iste biz bu batakligi gerçek anlamda bu ülkenin yararina sunuyoruz. Yaptigimiz sey bu" degerlendirmesinde bulundu.
"Üçüncü havalimaninin yerinin degismesi söz konusu degil"
Üçüncü havalimaninin yerinin degistirilmesinin kesinlikle söz konusu olmadigini vurgulayan Elvan, söyle devam etti: "Bunlari yazanlari çok merak ediyorum. Gerçekten zerre kadar bu ülkeyi seviyorlarsa çok samimi söylüyorum, bu ülkenin hayrina bir seyler söylemek istiyorlarsa bu havaalaninin arkasinda olmalari gerekir. Ben bunu anlamakta inanin çok güçlük çekiyorum. Dünyanin en büyük havaalanini, devletin kasasindan bir kurus para çikarmadan insa ediyorsunuz ve her yil yaklasik 1 milyar avro, yani 3 milyar lira da devletin parasina para koyuyorsunuz, buna ragmen itiraz ediliyor. Dünyanin hangi ülkesinde, çok samimi olarak soruyorum, bana söyleyin, bana bir tane ülke gösterin, böyle bir proje olacak, devletin kasasindan bir kurus para çikmayacak ve her yil devletin kasasina 3 milyar lira para girecek ve bu projeye hayir diyecekler. Böyle bir imkani Türkiye disinda hiçbir yerde bulamazsiniz."
Elvan, üçüncü havalimanindaki sondaj ve etüt çalismalarinin yogun sekilde devam ettigine isaret ederek, "Yüzlerce araç su anda çalisiyor. Bildigim kadariyla yüklenici firma, binlerce araci almak üzere girisimlerde bulundu. Onlarin önemli bir kismi, yüzde 20-25'lik kismi Türkiye'ye geldi. Yogun bir çalisma söz konusu. Burada herhangi bir sikintimiz yok ama elbette her zaman oldugu gibi bizim havaalani yapmamizdan rahatsiz olanlar olacak" dedi.
Atatürk Havalimani'nin da kullanilmaya devam edilecegini belirten Elvan, Türkiye'nin iç hatlardaki yolcu sayisinin da 75 milyona ulastigini hatirlatti.
Milli uçak yapimi
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, 2023 yilina ait en önemli hedeflerinden birisinin bölgesel uçak imalati oldugunu kaydederek, sunlari söyledi: "Kendi yerel-bölgesel uçagimizi imal etmek. Bunu sagladigimiz takdirde özellikle çapraz uçuslarda, hatta bunun imalatindan bile önce ilave çapraz uçuslara geçecegiz. Yani bugün 7 il merkezinden veya 7 havalimanindan, Türkiye'nin farkli 52 havalimanina saglanan uçus, belki 7 havalimanindan olmayacak, 15 olacak, 20 olacak. Bu tür çapraz uçuslari saglayacagiz. Artik insanlar uçaklari dolmus gibi, iller arasinda kullanabilme imkanina kavusacak."
Istanbul'daki üçüncü havalimaninin Kanal Istanbul projesiyle paralel yürütülerek, çikan hafriyatin yeni havalimani insaatinda kullanilacagina iliskin iddialara da deginen Elvan, "Burada sunu ifade edeyim. Su anki mevcut düzenleme, Kanal Istanbul'dan çikacak malzeme kullanilmadan da o havalimani insa edilebilecek. Tüm çalismalar o yönde gerçeklesiyor. Dolayisiyla 'Iste Kanal Istanbul gerçeklesmezse 3. havalimani gerçeklesmez' gibi bir tez tamamiyla yanlistir. Dogru degildir" ifadelerini kullandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284