Bakan Elvan’dan Cennet ve Cehennem Mağaraları İçin Güzel Haberler

Silifke AK Parti İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Silifke’ye gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Cennet-Cehennem Mağaraları’nda incelemelerde bulundu.

Bakan Elvan’dan Cennet ve Cehennem Mağaraları İçin Güzel Haberler

Silifke Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen kongre sonrasında Bakan Elvan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ile birlikte Narlıkuyu Mahallesi’ndeki Cennet Mağarası’na inerek açıklamalarda bulundu.

Merdivenlerle iniş çıkış yapılan Cennet-Cehennem Mağaraları için asansör temini ve orada bulunan tüm mekânların güzelleştirilmesine yönelik 10 milyonluk bir proje hazırlandıklarını söyleyen Bakan Elvan “Bildiğiniz gibi özellikle Mersin ilimize bağlı Silifke ve Erdemli ilçelerimiz açık hava müzesi konumunda. Mersin’in aşağı yukarı hangi ilçesine giderseniz gidin ister Tarsus’a, ister Silifke’ye isterseniz de Erdemli’ye gelin fark etmez her tarafı bir tarihi eser. Etrafa baktığınızda her yerde tarihi eser kalıntılarını görüyorsunuz. Bizler baştan aşağı Mersinimizin tarihi eser yönüyle açık hava müzesi konumunda olan yerlerini bir bütün olarak ele alıyoruz. Mersinimizin gerçek anlamda bir turizm merkezi haline getirilebilmesi için yapılması gereken çalışmaları belirliyor ve bunların her birinin teker teker restorasyonunu yapıyoruz. Bu çerçevede Cennet-Cehennem başta olmak üzere Uzuncaburç ve diğer turizm yörelerimize ciddi bir destek vereceğiz. Şuan mevcut hali ile merdivenle iniş-çıkışın sağlandığı Cennet-Cehennem mağaralarımız için bakanlığımızın yürüttüğü cazibe merkezleri programı kapsamında bir asansör temini ve burada bulunan tüm mekanların güzelleştirilmesi için proje hazırlandı.  Biz de bu projeye 10 milyon lira tutarında bir destek veriyoruz. Bu desteğimizde inşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl bu aylarda bambaşka bir cennet ve cehennem göreceksiniz. Buradaki eksiklikleri teker teker belirledik ve bu eksikliklerin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Burayı güzel bir turizm merkezine dönüştüreceğiz. Ayrıca değinmek istediğim bir başka hususta tarihi bir kent konumunda olan Uzuncaburç olacak. Buraya yönelik olarak da valimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulundu. Uzuncaburç’un da projelendirilmesi, rehabilitasyonu için gerekli olan düzenlemeler, yatırımlar nelerse bunları teker teker ortaya koyup buraya biz bakanlık olarak destek vereceğiz. Dolayısıyla sırayla başlıyoruz. Başta Cennet - Cehennem Mağaraları başta olmak üzere bu tür antik kentleri ayağa kalkan, daha görünür kılan ve daha cazip hale getiren düzenlemeler neyse bunları teker teker yerine getireceğiz. Arkamda gördüğünüz, 3-4 kişinin bulunabileceği seyir terası yapılan çalışmalar sonucunda büyütülecek ve daha uygun bir mekâna dönüştürülmüş olacak.  Şuan Cennet-Cehennem Mağaraları kapsamında çalışmaya başladık. Parası hazır. İnşallah en kısa sürede valiliğimizde ihaleye çıkıp bu çalışmaları tamamlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284