Bakan Eroğlu 115 Milyon Tl Tutarındaki 14 Müjde İle Karaman’a Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı 3 Kasım Cuma günü Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Karaman’da inşa edilecek 120 milyon lira yatırım bedelli 8 adet tesisin temelini atacaklar.

Bakan Eroğlu 115 Milyon Tl Tutarındaki 14 Müjde İle Karaman’a Geliyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Karaman’a yapılması planlanan 115 milyon TL yatırım bedeline sahip 14 müjdeyi açıklayacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 3 Kasım Cuma günü saat 11.00’da Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ermenek Kazancı Barajı ve Sulaması, Sarıveliler Arkbendi Barajı ve Sulaması, Merkez Yılangömü Göleti ve Sulaması, Merkez Taşkale Göleti ve Sulaması, Başyayla Üzümlü Göleti ve Sulaması, Merkez Yollarbaşı Göleti ve Sulaması ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacaklar.

Ayrıca aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacaklar.

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Eroğlu, Karaman’da düzenlenecek merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 8 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası, 1 kooperatife destekleme ile 2 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verecek. Ayrıca badem, ceviz, iğde, zerdali ve ıhlamur fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

10 Bin 260 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 10.260 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 5 milyon 290 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 2 adet yerleşim yeri ve 550 dekar zirai alan taşkın zararlarından korunacak.

“2017 Yılını Karaman’da Yatırımlarda Hamle Yılı İlan Ettik”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2017 yılını Karaman’da yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini ifade ederek “Karaman programımız kapsamında Karaman’a 115 milyon TL’lik 14 müjde vereceğiz. Müjdeler arasında fidan üretimi, bal ormanı, mesire yerleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, avlak sahalarında çevre düzenleme çalışmalarının yapılması ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284