Bakan Eroglu `Yangin Riski Bulunan Illeri` Açikladi. Riskli Iller Arasinda Karaman’da Var

Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu, `Yarin, Ege Bölgesi; Izmir, Usak, Aydin, Mugla, Akdeniz Bölgesi; Antalya, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaras, Iç Anadolu; Ankara ve Çankiri`da yangin riskleri var` dedi.

Bakan Eroglu `Yangin Riski Bulunan Illeri` Açikladi. Riskli Iller Arasinda Karaman’da Var
Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu, Orman Genel Müdürlügü'nde düzenlenen basin toplantisinda '2012 Yili Orman Yanginlariyla Mücadele Eylem Plani'ni açikladi. Eroglu, yaptigi konusmada, Yunanistan, Makedonya, Gürcistan ve Suriye gibi ülkelerde de yanginlarin söndürüldügünü belirterek, "Su anda Devlet Su Isleri'nin yaptigi baraj göllerinden istifade ediyoruz. 5 kilometre mesafede yer alacak sekilde bin 650 adet küçük havuz veya göletten sulari topluyoruz" dedi.
Eroglu, yangin ihbari durumunda en yakin helikopterin devreye girdigini söyleyerek, 7 dakika içerisinde helikopterin kalktigini ve 13-20 dakika içerisinde yangin mahaline gidip söndürme faaliyetlerine katildigini anlatti. Eroglu, 2012 yilinda 13 Haziran'a kadar 359 adet yangin oldugunu, bin 292 hektar alaninin yandigini ve yangin basina 3.6 hektarlik bir alanin tutustugunu ifade etti. Bakan Eroglu, sunlari kaydetti:
"Yaz mevsimini çok sicak geçiyor. Yaz tatili basladi. Vatandaslarimizin mutlaka yollardan geçerken sigara izmariti vesaire herhangi bir yanici madde atmamalari gerek. Bunun disinda piknik yapan vatandaslarimizin piknik alanindaki cam kiriklarini vesaire mutlaka toplamalari lazim. Günes isigiyla bir tarafa odaklanmak suretiyle yangin çikmasina sebep oluyor."
Eroglu, orman yangin risk alanlarinin belirlendigini belirterek, "Ege'de; Izmir, Manisa, Aydin, Akdeniz Bölgesi'nde; Antalya, Osmaniye, Kahramanmaras, Iç Anadolu Bölgesi; Çankiri, Karaman, Karadeniz Bölgesi; Kastamonu, Çorum'da bugün risk var. Cuma günü de, Ege Bölgesi; Izmir, Usak, Aydin, Mugla, Akdeniz Bölgesi; Antalya, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaras, Iç Anadolu; Ankara ve Çankiri'da yangin riskleri var" diye konustu.
Yanginla mücadelenin stratejik mücadelenin bir parçasi olduguna dikkati çeken Eroglu, bu konuda hazirlikli olundugunu ve Dünya'nin en ileri teknolojisinin kullanildigini söyledi. Eroglu, "Türkiye'yi bilhassa yangin, agaçlandirma, erozyon konusunda bilinçlendirerek lider ülke yapmak istiyoruz" dedi.
Eroglu, vatandaslara çagrida bulunarak, "Özellikle ormanlar bizim akcigerlerimiz, dolayisiyla Türkiye'yi gelecek nesillere çok daha güzel birakmak istiyoruz. Bu bakimdan ben vatandaslarimizin hassas olmalarini rica ediyorum. Orman yanginlari çiktigi zaman 'Alo 177'ye haber vermeleri ve en yakin Jandarma, Isletmeler ve Bakanligin birimlerine haber vermeleri son derece isabetli olacaktir" seklinde konustu.
Eroglu, Izmir Yamanlar'da çikan yangini canli yayinla takip ederek, müdahale aninda yasananlari aktardi. Bakan Eroglu, Suriye-Yayladagi'ndaki yanginin son durumunu da yakindan takip etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284