Bakanlar Elvan, Yildiz Ve TOBB Baskani Hisarciklioglu Karaman’a Geliyor

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu 28 Subat Cumartesi günü bir dizi açilis ve törenlere katilmak üzere Karaman’a geliyor.

 Bakanlar Elvan, Yildiz Ve TOBB Baskani Hisarciklioglu Karaman’a Geliyor

Bakanlar Elvan ve Yildiz ile TOBB Baskani Hisarciklioglu’nun ilk önce Ermenek ilçesine geçecekleri burada TOBB tarafindan Ermenek’te yasanan maden faciasinda hayatini kaybeden 18 isçinin ailesine verilen evlerin tapularinin dagitimini yapacaklari ögrenildi.

Saat 10.00’da baslayacak tapu dagitim töreninde Ermenek’ten 16, Karaman’dan 1 ve Zonguldak’tan bir olmak üzere toplam 18 madencinin ailesine ev verilecek.
Daha sonra Ermenek Mevka Ajansi imza törenine katilacak olan Bakanlar Elvan ve Yildiz, Ermenek’te Vodafone tarafindan Ahmet Kelesoglu Kültür Merkezi’nde olusturulan Tarim Akademisinin açilisini gerçeklestirecekler. Buradaki törenin ardindan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz Ankara’ya, Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan ile TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’da Karaman’a dogru yola çikacaklar.
Bakan Elvan ve Hisarciklioglu, Karaman’da ilk olarak saat 14.00’de Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde yapilacak olan Inova Akilli Kent sunumu programina katilacak. Burada Türkiye’nin öncü iletisim teknolojileri sirketi Türk Telekom, dijital dönüsümü kent yasamina tasiyor ve Karaman, Türkiye’nin ilk akilli sehrine dönüsüyor.
Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan ev sahipliginde dijital dönüsüm yolunda Türkiye’nin ilk akilli sehri olacak Karaman’da yapilacak çalismalar konusunda bilgi verilecek.
Bakan Elvan saat 15.00’de Asist Çagri Merkezi’nin, saat 16.00’da ise TOBB Fen Lisesinin açilisini gerçeklestirecek. Yapilacak açilis törenlerinin ardindan Bakan Elvan ve beraberindeki heyet Grand Otel’de aksam yemegine katilacak. Yemegin ardindan Elvan’in Ankara’ya dönecegi bilgi edinildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284