Bal Yerine Meger Ne Yemisiz!

Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi Baskani Bahri Yilmaz, televizyonlarda, reklamlarda ucuz bal satisi yapan firmalara itibar edilmemesi gerektigini söyledi.

Bal Yerine Meger Ne Yemisiz!

Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi Baskani Bahri Yilmaz, Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi'nin geçen yil ürünleri analiz edilen ve ''sahte bal'' satisi yapan 5 firmayi desifre ettigini animsatti. Bazi medya organlarinda bal reklamlarinin sürdügünü dile getiren Yilmaz, söyle konustu: 
''Televizyonlarda, reklamlarda ucuz bal satisi yapanlara itibar edilmemeli. Bu tür seyler tüketiciyi magdur ediyor. Dogrudan satis yapan bu firmalarin sattigi ürüne bal demek dogru degil. Birlik olarak yaptigimiz analizlerde sonucu olumsuz çikan firmalari bakanliga bildirdik. Denetim gibi bir görevimiz yok ama bal disi ürünlerle ekmegimizin paylasilmamasinin mücadelesini veriyoruz. Üretici olarak hak ve hukukumuzu ariyoruz. Tüketiciler güvendigi, bilenen markalardan ürün almali. Dogrudan satis yapan bu firmalar, sattiklari ürün bal olmadigi için bu fiyata bile çok büyük paralar kazaniyor. Raf parasi vergi ödemiyorlar. Tüketicilerimiz, reklamla eve teslim satis yapanlara tüketici itibar etmesin. Market raflarinda satilan ürünün muhatabini bulmak kolay. Dogrudan satis yapan firmalarda sorumlusu araninca bulunmuyor.''
''ÜRETICIDEN BAL ALMADAN BAL SATIYORLAR''
Hatay Aricilar Birligi Baskani Mehmet Ekici ise ucuz bal reklami yapan bazi firmalarin üreticiden bal almadan satis yaptigini savundu.
Firmalarin Türkiye'nin degisik yerlerinden bal aldiklarini söylediklerini ifade eden Ekici, ''Bu tür satislar ilk basladiginda organik bal, çiçek bal, kovan bali denilerek 1 kilosu 100 liraydi. Sonra bir bir artirdilar. Reklamlarda '270 liralik ürün sadece 110 lira' diyorlar. Kandirmaca degilse 270 liralik ürünü bu fiyata nasil satiyorlar. Yaninda 70 liralik polen veriyorlarsa balin kilosu kargo ücreti düsüldügünde 5 liraya geliyor. Tüketicinin kilosu 5 TL'ye satilan bali sorgulamasi lazim. Vatandaslar bal yerine glikoz aliyorlar'' diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284