Bankalarda 1 SMS 5 TL

Bankalar, müsterilerinden aldiklari hizmet ücretlerini tahammül sinirlarinin ötesine tasidi.

Bankalarda 1 SMS 5 TL
Vatandasin en fazla sikayet ettigi konularin basinda gelen bankalarin aldigi ücretler, SMS'le yapilan bildirimler için talep edilen ücretle birlikte yeniden gündeme geldi.
Türkiye'nin ne fazla kredi karti müsterisine sahip bankalrindan biri, kredi karti ödemelerinde yasanan gecikmeyi bildirmek için müsterisine gönderdigi SMS için 5 TL ücret aliyor.
"Kredi karti son tarihininiz geçti. Lütfen asgari ödeme tutarini yatirin" anlaminda bir ifade içerenn SMS için cep telefonu operatörüne sadece birkaç kurus ödeme yapan banka, ayni mesaji ve e-postayi 5 TL ücretle müsterisine fatura ediyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanligi'nin banka ücretlerine düzen getirmek için yaptigi çalismaya karsi amansiz bir mücadele veren bankacilik lobisi, vatandasa tercih hakki tanimadan piyasa kosullarinin üzerinde ücretler talep etmeye devam ediyor.
"Hizmet veriyoruz, elbette ücret alacagiz" diyen bankacilik lobisi, zaten kredi karti aidati ve hesap isletim ücreti aldigi müsterisinden ayni ürünlerle baglantili olarak farkli isimler altinda yeni bedelleri otomatik olarak tahsil etmeyi sürdürüyor.
Bakanlik ve BDDK'dan bankalarin aldiklari hizmet ücretlerinin mantikli ve ülke sartlarina uygun seviyeye getirilmesini talep ediyor.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284