Bardaslilar Bulustu

Avrupa Bardaslilar Dernegi tarafindan düzenlenen ‘Bulusma ve kaynasma’ programina ilgi beklenenin üzerinde oldu, uzaktan ve yakindan gelen Bardaslilar birbirleriyle hasret giderdiler.

Bardaslilar Bulustu

Henüz 1,5 yil evvel kurulan Avrupa Bardaslilar Sosyal ve Yardimlasma Dernegi’nin organize ettigi programa Hollanda Sosyal Demokrat Isçi Partisi (PvdA) milletvekili Tunahan Kuzu, Güneysinir Ilçesi Kaymakami Ibrahim Bayir, Bardas Belediye Baskani Durmus Ali Küçükkara, Güneysinir Tarim Müdürü Abdullah Kaya, Hollanda’daki köy derneklerinin temsilcileri, STK üyeleri, isadamlari, politikacilar ve Bardasli vatandaslar katildi.
Schiedam Islam Merkezi salonunda gerçeklesen programda kisa bir konusma yapan Avrupa Bardaslilar Sosyal ve Yardimlasma Dernegi Baskani Riza Görer, amaçlarinin ‘Birlik, beraberlik ve kardeslik’ baglarinin tesis edilmesi oldugunu söyledi.
Görer, “Bizler Avrupa’da yasayan Bardaslilar olarak dernek kurma çalismalarina üç yil önce baladik. Dernegimizin sayginlik çitasini yükseltmek için azami gayret sarf ederek ülkesini, milletini, köyünü seven bireyler olarak çalismanin biz dernek yöneticilerinin en temel görevimiz oldugunun bilincindeyiz. Tüm Bardaslilarin özellikle gençlerin dernegimize sahip çikmasi ve üye olmalari gerekmektedir aksi takdirde ekonominin dar bogaz edildigi Avrupa’da kimlik kaybina ugrariz. Bizler yönetim olarak bu inançla çalisiyoruz, sizler bizlere destek oldugunuz sürece çalismaya devam edecegiz.” dedi.
Sosyal Demokrat Isçi Partisi (PvdA) milletvekili Tunahan Kuzu konusmasinda; öncelikle buraya davet edilmesinin kendisini çok mutlu ettigini söyledi.
Kuzu, Hollanda’da yasayan vatandaslarin karamsarliga kapilmamalarinin gerektigini ifade ederek, sunlari söyledi: “Hollanda’da ekonomi tabiki bu sekilde devam etmeyecek, önümüzdeki yillarda bugünlerin tarih olacagini göreceksiniz. Bizler mecliste bunun için mücadele veriyoruz.” ifadelerini kullandi.
Güneysinir Kaymakami Ibrahim Bayir; Bardas insaninin kaynasmasindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, sunlari söyledi: “Burada Hollanda Rotterdam’da bulunmaktan, siz degerli hemserilerimle birlikte olmaktan mutluluk duydum. Sizlerle bulusmamizi saglayan yönetime çok tesekkür ediyorum. Sizlerin bu tür organizasyonlarla bir araya gelmeniz sizleri ne kadar mutlu ediyorsa, bizleri de Türkiye’de o kadar mutlu ediyor. Sizler gurbet ellerde derneginize sahip çikiyorsunuz, buna çok sevindim. Türkiye’de yatirim yapmak isteyen, is yapmak isteyenlere her türlü yardimi devlet olarak yapmaya haziriz.”
Güneysinir Tarim Müdürü Abdullah Kaya, Tarim, Hayvancilik ve diger alanlarda yatirim yapmak isteyenler için bilgiler verdi. Kaya, ilçe ve ülkemizde devam eden, TKDK ve IPARD hibeleri, GTH Bakanligi Hibe ve Tesvikleri, Kalkinma Bakanligi Hibe ve Tesvikleri, KOSGEB Hibe ve Kredileri, Ziraat Bankasi Kredileri, MEVKA Hibe ve Tesvikleri hakkinda detayli açiklamalarda bulundu.
Bardas Belediye Baskani Durmus Ali Küçükkara, hemserilerine yaptigi hizmetleri anlattiktan sonra Bardas’in yasa geregi seçimlerden sonra belediyeligine son verilecegini ifade etti. Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen de Avrupa’da örgütlenmenin önemine degindi.
Yaklasik 4 saat süren programin finalinde plaket töreni yapildi, ardindan Anadolu’nun, kis gecelerinin adeta milli yemegi olan ‘Arabasi’ ikram edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284