Baro Baskani Yilmaz, Anadolu Baro Baskanlari Toplantisina Katildi

Karaman Baro Baskani Av. Oktay Yilmaz, 10 ilin Baro Baskanlarinin katilimiyla gerçeklesen orta Anadolu Baro Baskanlari toplantisina katildi.

 Baro Baskani Yilmaz, Anadolu Baro Baskanlari Toplantisina Katildi

Nevsehir'in Ürgüp ilçesinde bir otelde gerçeklesen toplantiya Ankara, Nigde, Nevsehir, Aksaray, Kirikkale, Kayseri, Yozgat, Çankiri, Kirsehir, Karaman Baro Baskanlari katildi. Orta Anadolu barolarinin birlikte hareket etmeleri noktasinda görüslerin paylasildigi toplantiyi Ankara Barosu organize etti.

Avukatlik sorunlarinin da görüsüldügü toplantida konusan Karaman Baro Baskani Av. Oktay Yilmaz, “Dünyada ve ülkemizdeki gelismeler insanlarin ihtiyaçlarinda degisimler meydana getirdi. Ihtiyaçlarin karsilanmasi amaciyla birçok meslek grubu kendi STK'lari ile birlikte yeni is alanlari olusturmaya ve meslektaslarinin is alanlarini gelistirmeye gayret gösterdiler.
 Ancak son zamanlarda ülkemizde avukatliga olan ilgi ve hukuk fakültelerinin çogalmasi ile birlikte is alanlarindaki darlik meslektaslarimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu olumsuz kosullar altinda meslektaslarimiz ezilmeye ve meslek onur ve itibarini koruyamaz hale gelmislerdir. Meslektaslarimiza yeni is imkânlarinin saglanmasi amaciyla TBMM de lobi faaliyetleri yapilmalidir. Bugün TBMM de 100’e yakin hukukçu vekil bulunmaktadir, bu hukukçu vekillerle irtibata geçilerek avukatlarin is alanlarinin genisletilmesi amaciyla yasa çalismalarina katilim gösterilmelidir.Bu ve buna benzer çalimalarin hayata geçirilmesi ile meslektaslarimiz yeni is alanlarina kavusacak, daha güçlü ve dokunulur olmaktan kurtulacaktir. Ayrica Avukatlik meslegini icra eden tüm meslektaslarimiz benim gözümde esit derecede sayginliga sahiptir. Bu baglamda stajyer avukatlar unutulmamalidir.'' dedi.
Ögleden önce baslayan toplanti aksam saatlerinde son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284