Baro Baskani Yilmaz: Yargilama Sürecinin Takipçisiz

Baro Baskani Av. Oktay Yilmaz, Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen ve 18 isçinin hayatini kaybettigi maden faciasiyla ilgili açilan 3’ü tutuklu 16 sanikli davanin ilk durusmasina katildi.

 Baro Baskani Yilmaz: Yargilama Sürecinin Takipçisiz

Durusmaya Baro Baskani Av. Oktay Yilmaz, Karaman Barosu Genel Sekreteri Av. Fatih Akpinar ve Il Insan Haklari Komisyonu Baskani Av. Ramazan Eryigit birlikte katildi. Durusmasi sonrasi açiklama yapan Baro Baskani Oktay Yilmaz, “Yargilama sürecinin takipçisiyiz” dedi.

Oktay Yilmaz açiklamasinda, “28 Ekim 2014 tarihinde Ermenek ilçesinin Pamuklu köyünde bulunan Has Sekerler Madencilik Sirketi’ne ait linyit ocaginda eski ocakta biriken suyun basmasi sonucu 18 isçi mahsur kalmis, 38 gün devam eden kurtarma çalismalarinda degisik zamanlarda 18 isçinin cansiz bedenine ulasilmisti. Sorusturmayi yürüten Ermenek Cumhuriyet Bassavciligi’nin hazirladigi 166 sayfalik iddianameyle Ermenek Agir Ceza Mahkemesi’nde dava açildi. Karaman Barosu adina olayin yasandigi günlerde siklikla bölgeye gelerek çalismalari takip ettim, ailelerle görüstüm. Aradan geçen zamanin acilari hafifletmedigi, unutturmadigi gerçegini bugün durusma salonundaki ailelerden bir kez daha ögrendik. Elbette hiç kimse veya hiçbir sey yasanan aciyi unutturmaya yetmeyecek. Ancak, adil bir yargilama sürecinin sonucunda yasanan acinin az ama çok az da olsa hafifleyebilecegi düsüncesiyle Ermenek ile temaslarimizi devam ettiriyoruz. Bu nedenle olay gününden itibaren Karaman Barosu adina takipçisi oldugumuz facianin her durusmasina yönetici arkadaslarimizla birlikte katilmaya devam edecegiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284