Baro Başkanlığına Oktay Yılmaz Yeniden Seçildi

Karaman Barosu’nun 15. olağan genel kurul toplantısı hafta sonunda Yunus Emre Konferans Salonunda yapıldı. Yapılan sayım işlemi sonrasında Av. Oktay Yılmaz 72, Av. Enver Turhan ise 35 oy aldı. 4 oyun geçersiz olduğu genel kurul sonunda Av. Oktay Yılmaz ikinci kez baro başkanı seçildi.

Baro Başkanlığına Oktay Yılmaz Yeniden Seçildi
Açılış, yoklama, İstiklal Marşı’nın okunması ve divan oluşumunun ardından avukatlara seslenen adaylar seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Seçimler öncesinde Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan yaptığı konuşmada, “2 yılda bir yapılan baro seçimlerinin 2014 yılında ilk göreve başladığım yılda yapılan seçimlerine katılamamıştım. O zamanlar seçimler vardı ve yoğunduk. 2 yıl dolmuş. Zaman çok hızlı geçiyor. Öncelikle geçmiş dönem başkanımıza teşekkür ediyorum. Seçime katılan her iki adayımızı da tebrik ediyorum. Bu yolda mağlubiyette galibiyet sayılır hiç önemli değil. Önemli olan Karaman, Adliyemiz ve baromuzun kazanması. Her iki adayımıza da başarılar diliyorum” dedi.
Av. Şahin Yıldız’da, “Avukatlık zor meslektir. Hele Türkiye’de daha da zordur. Bir meslektaşımızın ifadesiyle avukat yalnız bir insandır. Vicdanıyla baş başa kalan bir insandır. Gün gelir eşiniz, çocuğunuz dahi size karşıdır. Bu davayı alma der, bu davaya girme der. Gün gelir devlet gücüyle karşı karşıya kalırsınız. İşte bu şartlarda Türkiye’de avukatlık yapmak zorundasınız” diye konuştu.
Baro Başkanlığına aday olan Av. Enver Turhan’da, “Meslektaşlarımızın talebine göre meslek içi eğitimleri daha sık yapacağız. Meslektaşlarımız arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla sosyal etkinliklere ağırlık vereceğiz. Bunun için Baro Meclisimizi kurarak genç arkadaşlarımızın yönetime ve sorunlara katkılarının bulunmasının önünü açacağız. Meslektaşlarımızın mesleğini yaparken idari birimlerde, mahkemelerde karşılaştıkları sorunları çözmek için onların yanında olacağız” dedi.
Genel kurula seslenen Av. Oktay Yılmaz’da, “Karaman Barosu olarak, gerek 15 Temmuz öncesi, gerekse 15 Temmuz sonrası herhangi bir cemaate, cemiyete, örgüte, kısaca hukukla ilgili olmayan hiçbir oluşuma kapımızı açmadık. Bunların baro üzerinden kendilerini meşrulaştırma çabalarına fırsat vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızın 2014 yılında fark ettiği bu terör örgütünü içerisinde bulunduğum avukat grubu 2008 yılında fark etmiş, bir kısım meslektaşların Ergenokon, Balyoz davalarına Karaman Barosunun müdahil olmasını istemesine rağmen karşı çıkmışlardır. Hukukun temeli olan Hak’kı egemen kılmak için sürdürdüğümüz mücadelede Adalet ve Hukuk rehberinden şaşmayacağız. Baro başkanlığı avukat açısından hiyerarşik bir üst değildir. Bunun bu şekilde algılanması avukatlara hakarettir. Baro, mesleki dayanışmanın geliştirildiği, meslektaşların hukuk, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunma ve sorunların çözümünde ortak akılla yol almayı gerektiren bir organdır. Ne iki yıl önceki adaylığım, nede şu anki adaylık sürecimde hiçbir merciden icazet almadığımı ve aradan geçen bu iki yıl zarfında hesabını veremeyeceğimiz bir işlem yapmadığımı buradan huzurlarınızda yineliyorum. Ayrıca, ‘Bunlarla hareket edin’ veya ‘Şu Şekilde Seçime Girin’ gibi mahalle baskılarına boyun eğmeyip kendi hür iradeleri ile bizimle birlikte yola çıkan arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Saat 17.00’de sona eren oy verme işleminin ardından sandıklar açılarak oy sayma işlemine geçildi. Sayım sonunda 72 oy alan mevcut başkan Oktay Yılmaz yeniden Baro Başkanlığına seçildi.
Baro seçimlerinde başkanlığa seçilen Av. Oktay Yılmaz’ın listesinde;
Fatih Akpınar-Ramazan Eryiğit-Mustafa Çınar-Meliha Çağlayan Kamer-Selman Oğuzhan Eser-Mehmet Ayçiçek-Berat Kuş-Murat Öztürk
Baro Disiplin Kurulu üyeliklerinde Hatice Zengin Kelleci-Özgür Soyalan-Halil Gençer
Baro Denetleme Kurulu’nda Halit Armutlu-Yılmaz Dinler-Mecit Altun
Barolar Birliği delegeliğinde Mehmet Ayçiçeği-Bayram Ali Bulut yer alırken,
Av. Enver Turhan’ın listesinde ise;
Yönetim Kurulunda Nevzat Koyuncu-Şahin Yıldız-İlhan Orduoğlu-Mesut Ceranoğlu-Hayati Altay-Cumhur Özırmak-Ramazan Dölek-Ahmet Recai Evcen
Disiplin Kurulu üyeliğinde Doğan Özdemir-Bulut Yıldız-İftahar Altay
Denetleme Kurulu’nda Ramazan Akdağ-Hüseyin Şeber-Rahime Özdemir
Barolar Birliği’nde Şahin Yıldız-Nevzat Koyuncu yer aldı.






 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284