Bas-Çev Vakif Der Üyeleri Il Genel Meclis Baskani Bayir’i Ziyaret Etti

Basyayla ve Çevresi Yardimlasma ve Kalkindirma Dayanisma Vakfi Dernegi Baskan ve üyeleri Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’i makaminda ziyaret ederek Basyayla ilçesi ve sorunlari hakkinda konustular.

Bas-Çev Vakif Der Üyeleri Il Genel Meclis Baskani Bayir’i Ziyaret Etti

Ziyarete Vakif Baskani Abdülkerim Dere, Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Hüseyin Koças, Mehmet Koçak, Ahmet Yildirim ve Mehmet Bulut katildilar. Vakif Baskani Dere, Il Genel Meclisi Baskaniyla tanismak, Basyayla ilçesinin meselelerini dile getirmek ve çözüm konusunda bu meselelere katki saglamak adina görüsmeye geldiklerini belirterek“ Bizler merkezi Konya’da bulunan bir dernegiz amacimiz hemserilerimiz arasinda birlik, beraberlik, bir olarak bir araya gelerek gücümüzü enerjimizi toplamak ve bu konuda enerjimizi memleketimiz olan Basyayla’ya yöneltmek, bu konu ile ilgili sosyal ve kültürel faaliyetleri desteklemek bunlarla ilgili projeler hazirlamak ve uygulamaktir. Bu faaliyetlerle ilgili sayin yöneticilerimizden destek beklemekteyiz. Ayrica Kendilerine bizlere göstermis olduklari yakin alakadan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.
Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Koçak Basyayla ilçesinin baslica sorunlarinin Yol, Su, Elektrik ve issizlikten dolayi insan göçü oldugunu bu göçü durdurabilmek ve vatandasi orada doyurabilmek için neler yapilabileceginin çözümünü aramak için burada olduklarini söyleyerek; “Bizler dernegimiz ve sizlerle el ele vererek bu sorunlara çözüm bulmak istiyoruz. Avrupa’da, Konya’da, Karaman’da ve daha birçok yerde yasayan Basyaylali hemserilerimizin hiç degilse yaz aylarinda burada yasamalarini saglayabilmek için bir formül üretebilsek, tabii ki bu dediklerimiz yatirimla ve projelerle olacak seylerdir ama bizler dernek olarak bu yatirimlara ve bu projelere her zaman destek vererek ilçemizin canlanmasini saglayacagiz diyerek sözlerini sürdürdü. Sayin Baskanim Ilçemizde yapilmasi planlanan iki adet göletinde akibetinin son durumu hakkinda da sizlerden bilgi almak isteriz, bu göletler bizim için çok önemli kiraz bahçelerimizin sulanabilmesi bu göletlerin tamamlanmasina bagli, bu hizmetinde biran önce bitirilmesini istiyoruz” dedi.
Il Genel Meclis üyesi Âdem Kapar Basyayla ilçesinde yapilacak olan göletlerin teknik boyutu hakkinda konuklari bilgilendirdi. Kapar “Arkadaslar sunu bilmenizi isterim ki isin takibi konusunda Milletvekillerimiz dâhil konuyu yakindan takip ediyoruz, Üzümlü göleti ile ilgili çalismalar DSI Bölge Müdürlügünce devam etmektedir. Basyayla’daki gölet yapim programinda var gölet alani içinde kalan arazilerin kamulastirma çalismalari devam etmektedir” dedi.
Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’da Bu ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek “Karamanimiz hem merkez hem de ilçelerinin alt yapi ve üst yapilarinin bitirilmesi konusunda en güzel sekilde çalismalarimizi devam ettirmekteyiz. Basyayla ilçemizin birçok ihtiyaci hallolmus durumdadir, zikretmis oldugunuz göletlerle ilgili çalismalari yakindan takip ediyorum ama DSI Bölge Müdürlügündeki ilgili arkadaslardan gecikmenin sebebini en kisa zamanda ögrenecegim. Basyayla belediyemizle iyi diyalog içerisindeyiz, birlikte çözüm bulma yolunda iyi çalismalar yapiyoruz, yol yapimi konusunda belediyemize asfalt, kamyon, greyder vs. ihtiyacini biz karsiliyoruz bir sikintimiz yok. Dernek olarakta hep beraber çalisirsak daha güzel bir Basyayla insa ederiz kanisindayim. Basyayla ilçemizdeki göçü önlemenin çarelerinden benim aklima gelen, o bölgeyi cazibe merkezi haline getirmekle olur ancak, zaman zaman is icabi yurt disina çikiyoruz orada gördüklerimiz tabii ki bizlere degisik fikirler veriyor mesela tarihi eserlerimiz bizler eserlerimizi turizme kazandirmaliyiz. Basyayla bu konuda oldukça sansli sayilir yayla turizmi bölge insanina oldukça iyi gelir getirebilir, tabii ki buralarda çok iyi alt yapi çalismasi yapilmali. Bir turist geldigi zaman orada her türlü yiyecek, içecek, yatabilecegi ihtiyaçlarinin karsilanabilecegi yerlerin yapilmasi lazim. Bu konu sadece Basyayla’ya has bir konu degil ilimizde dahil ilçelerimizde de bunlari tamamlamis degiliz, bu konuda hep beraber çalismaliyiz. Kisacasi arkadaslar yeni is sahalari açmaliyiz ve bunu hep beraber yapmaliyiz” dedi.
Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir ziyaretlerinden duydugu memnuniyeti dile getirdi ve konuklarina tekrar tesekkür etti
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284